Buitenland Uitgelicht Verzekeringen

Tesla’s ongeluk maakt discussie over aansprakelijkheid weer actief! Wie krijgt de boete?

Aansprakelijkheid bij zelfrijdende auto. Wie krijgt de boete?
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad
 Een recent onderzoek van de AAA wijst uit dat Amerikanen bang zijn om in een zelfrijdende auto’s te rijden en zelfs bang om naast een zelfrijdende auto te rijden.  Eerder schreef ik over het onderwerp van aansprakelijkheid bij zelfrijdende auto’s. Het is een onderwerp dat deze week weer vol de aandacht kreeg.

TESLA’s ongeluk in Phoenix

Vorige week vond een tweede ongeluk plaats waarbij een Tesla op een (nota bene) Politie motorfiets in reed in Phoenix, Arizona.

De politiemotorfiets reed voor de Tesla en stopte voor het rode licht.  De Tesla stopte ook, echter begon daarna heel langzaam op te trekken waardoor de politieman van zijn motor afsprong en de stoep op rende. De poltiieoffcier gaf later toe dat de Tesla misschien maar 5 km per uur bewoog, en er was ook geen enkele schade.

Een ongeluk om te verwaarlozen, zoals Sgt. Alan Pfohl, Phoenix police spokesman zelf aangeeft:

“It wasn’t even a reportable collision. If it wasn’t involving an officer, we would not have even investigated it.”

De bestuurder van de Tesla gaf in zijn verweer aan dat de Tesla in zelfrijdende Autopilot modes stond en dit heeft de discussie rond om de schuldvraag natuurlijk weer opgerakeld. En waar gaat deze discussie nou precies over?

Recent ongeluk met Tesla in Phoenix maakt rakelt discussie rondom aansprakelijkheid zelfrijdende auto op.

Recent ongeluk met Tesla in Phoenix maakt rakelt discussie rondom aansprakelijkheid zelfrijdende auto op.

Wanneer een auto in Autopilot modus staat, wie is er dan verantwoordelijk?

De National Highway Traffic Safety Administration en de Society of Automotive Engineers hebben 6 niveau’s van zelfrijdende automation aangegeven. Niveau “0” is wanneer de bestuurder in volledige controle is, en niveau 5 is volledig zelfrijdend. Momenteel komen de (zelfrijdende) auto’s die op de openbare weg zijn toegelaten niet boven niveau 2. Bij niveau 2 is de bestuurder ook nog volledig verantwoordelijk.

Bryant Walker Smith, een assistant  professor Recht aan de University of South Carolina:

“Anything that’s below level three, it’s clearly a human that’s supposed to be doing part of the driving,”

Bryant Smith, die recentelijk een rapport heeft geschreven over product liability bij zelfrijdende auto’s, geeft aan dat bij ongelukken op de weg er vaak meerdere partijen betrokken zijn, en dat deze veelal ontstaan door menselijke fouten. Echter bij zelfrijdende auto’s is de kans op een menselijke fout vaak uitgesloten en ligt de schuld in de meeste gevallen bij de andere bestuurder. (van de niet zelfrijdende auto dus)

Er is al enige tijd overeenstemming over de verwachting dat de zelfrijdende auto het aantal ongelukken op de weg ook dramatisch zal verlagen. Goed nieuws! Maar waar ligt dan de aansprakelijkheid? Smith geeft aan dat deze in de toekomst zal verschuiven van bestuurder naar het voertuig.

“Which means that, in the future, if automated driving is, in fact, safer, then manufacturers will bear a greater share,”

“Manufacturers will have hopefully a bigger slice of a smaller pie of the total crashes.”

 

Wie krijgt de boete voor de verkeersovertreding?

Wat gaat er gebeuren wanneer een zelfrijdende auto een verkeersovertreding maakt? Wie moet dan de boete betalen? In de toekomst verwacht ik dat de zelfrijdende auto’s zo worden geprogrammeerd dat ze natuurlijk niet te hard rijden, niet door rood licht rijden en kleine verkeersovertredingen niet zullen maken. Echter, zeker in de overgangsjaren, is het wel de verantwoordelijkheid van de lokale politie om te constateren of de auto wel in auto-pilot modus stond en of het niet alsnog de bestuurder was die in controle was van het voertuig ten tijde van de overtreding.

zelfrijdende uber taxi rijdt door rood

En hoe zit dat met dronken achter het stuur?

Dit is typisch zo’n vraag die moeilijk te beantwoorden is, want wanneer is de bestuurder in controle? En hoeft de bestuurder echt niet meer in ontrole te zijn bij een zelfrijdende auto? Zou dit dan betekenen dat je met een borrel te veel op je alsnog in de auto kunt stappen?

De algemene opinie wijst uit dat we dit waarschijnlijk voorlopig niet in nieuwe wetten kunnen vatten en dat we de eerste paar gevallen per casus moeten behandelen en beoordelen.

Krijgen zelfrijdende auto bestuurders een ander rijbewijs?

Dit is noodzakelijkerwijs niet zo. Momenteel zijn er ook geen aparte kentekens of rijbewijzen voor auto’s met Level 2 auto-pilots. De bestuurders krijgen ongetwijfeld wat extra instructie bij de dealer wanneer ze hun auto ophalen, net zoals er een algemene uitleg plaatsvindt van de knoppen en lichtjes op het dashboard. De verwachting is wel dat er meer regels zullen komen voor het voertuig in plaats van voor de bestuurder. Zal dit uiteindelijk er toe leiden dat  het CBR rijbewijzen aan voertuigen uitreikt in plaats van aan bestuurders?

Het CBR geeft op haar eigen website al aan dat ze in Europees verband de ontwikkelingen nauwlettend volgen en bespreken.

Duidelijk is dat aspirant-bestuurders voorlopig gewoon op theorie- en praktijkexamen moeten, zolang de zelfrijdende auto nog geen gemeengoed is. Maar moeten we in de tussentijd nog toetsen of iemand de borden, kent als de auto zelf reageert op een voorrangsbord? Want de weg praat straks met de auto. En moeten opleiders leerlingen nog leren fileparkeren als de auto het zelf kan?

Hoe gaan we zelfrijdende auto’s herkennen?

Over aparte kentekens wordt nu het zelfde gedacht als met rijbewijzen. Voorlopig nog geen aparte regels. Toch verwacht ik dat zolang de zelfrijdende auto nog geen gemeengoed is op de Nederlandse wegen er vast wel enige vorm van herkenning zou moeten komen. Ditzelfde gebeurde namelijk ook bij de introductie van auto’s op gas en op elektriciteit. Echter toen kwam het verzoek vanuit de hulpdiensten. Aangezien de benadering en aanpak in geval van een ongeluk heel anders is.Zolang we niet in staat zijn om de angst voor zelfrijdende auto’s weg te nemen of te beperken kan de publieke opinie hier doorslaggevend zijn.

 

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...