Algemeen

Alternatief voor autonome auto: Arrivo Hyperloop

Arrivo-Hyperloop
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

De grote vraag is natuurlijk wanneer we op grote schaal daadwerkelijk zelfrijdende auto’s op de weg mogen verwachten. Wanneer zijn we klaar voor niveau SAE 5 van zelfrijdende auto’s? Volgens mij kan niemand echt exact voorspellen wanneer dit het geval gaat zijn. Maar wat we wel weten is dat het gaat gebeuren en dat we in fasen gewend raken aan autonome auto’s.

Alternatief voor zelfrijdende auto: Arrivo Hyperloop

En tot die tijd wordt er niet stil gezeten en wordt er continue gekeken naar alternatieve vervoersoplossingen om de veiligheid en doorstroming van het verkeer te verbeteren. Zo ook de innovatieve start-up Arrivo (The Arrival Company) uit de VS. Zij hebben een soort van Hyperloop ontwikkelt waarmee je in zeer korte tijd naar het centrum van een stad kunt reizen. Door plaats te nemen in een shuttle wordt je met een snelheid van zo’n 250 km per uur door middel van een magnetische baan naar de plek van bestemming getransporteerd. De oplossing van Arrivo focust zich met name op regionaal niveau. Met name dus om het woon-werkverkeer in een stedelijke omgeving te versnellen. Wat vinden jullie er van?

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...