Algemeen

Autodelen voor kinderen

zelfrijdende auto delen voor kinderen
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

De voordelen van zelfrijdende auto’s zijn er volop. Voor senioren en gehandicapten, voor zieke mensen, alleen hoe zit dat eigenlijk met kinderen? Mogen die straks zelf zonder begeleiding in een autonome auto stappen? Of mag je alleen een zelfrijdende auto bestellen als je 18 jaar of ouder bent?

Zelfrijdende auto’s voor kinderen?

Voor elke ouder is het elke week een uitdaging om de kinderen op tijd op school te brengen. En na school om ze naar de sportclub te brengen en, zeker als het vroeg donker wordt, om ze op tijd weer op te halen van de sportclub of opvang. Hoe fijn zou het zijn als je kinderen in de nabije toekomst gewoon in een zelfrijdende auto kunnen stappen? Via een app bestel je op de gewenste dag en tijdstip een rit om je kinderen te brengen en te halen. Omdat het vaak terugkerende ritten zijn op een vaste dag en tijdstip is het handig om een abonnement te nemen. Alleen is dit vooralsnog toekomstmuziek. Want wanneer zien we de zelfrijdende auto op de openbare weg verschijnen denk je?

Deelauto’s voor kinderen

Zover is het dus nog niet, dat je kind door een autonoom rijdende auto wordt opgehaald en thuisgebracht. Maar in de VS is er een start-up opgericht door drie moeders, HopSkipDrive. Ontstaan uit eigen behoefte, omdat het elke dag weer een uitdaging was om de kinderen veilig en op tijd op alle buitenschoolse activiteiten te krijgen en weer op te halen. En dus zijn ze een soort Uber voor kinderen gestart. Deelauto’s bestuurd door vrouwelijke chauffeurs en die je kinderen keurig op tijd bij alle buitenchoolse activiteiten brengen en ophalen. Handig toch?

Hoe werkt HopSkipDrive?

In onderstaande video wordt duidelijk uitgelegd hoe de ophaaldienst voor kinderen werkt. Zou dit ook kunnen werken in Nederland denk je?

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...