Algemeen

Autonome auto’s: Hoe werkt het en is Nederland er klaar voor?

autonome auto in nederland
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Een autonome auto, oftewel een zelfrijdende auto, is een auto die in principe zonder chauffeur kan rijden en zelfstandig aan het verkeer kan deelnemen. Op dit moment ontwikkelen autofabrikanten auto’s met een verschillende mate van autonomie, bijvoorbeeld:

1.Auto’s met systemen die de bestuurder ondersteunen (Driver Assist), bijvoorbeeld parkeersensoren en systemen die waarschuwen als je te dicht op je voorganger rijdt.

2. De wat meer geavanceerde auto’s hebben systemen die niet alleen maar waarschuwen maar ook zelf ingrijpen. Een mooi voorbeeld hiervan is het emergency Assist systeem van Audi. Dit systeem waarschuwt de bestuurder bij gevaarlijke situaties. Reageert de bestuurder niet of niet op tijd dan remt de auto zelfstandig zodat een aanrijding voorkomen kan worden. Denk aan bijvoorbeeld systemen als Adaptive Cruise Control en Left Turn Crash Avoidance .

3. Nog een stapje verder gaan de auto’s die Driver Assist systemen combineren met autonoom reageren. De bestuurder grijpt hierbij nog wel in, maar deze auto’s zijn in staat om over een bepaalde afstand helemaal autonoom te rijden. Denk aan de Auto Pilot van Tesla.

4.De laatste groep auto’s kan geheel autonoom rijden, dus zonder bestuurder. Hoewel de ontwikkelingen hiervoor in gang zijn gezet, schatten experts in dat het nog zeker 10 jaar zal duren voordat we daadwerkelijk autonome voertuigen in de showrooms gaan tegenkomen.

Auto’s die (gedeeltelijk) autonoom rijden gebruiken allerlei informatie om de positie op de weg te bepalen en de omstandigheden rondom de auto te kunnen scannen, zoals weersomstandigheden en afstand tot andere weggebruikers. De auto’s hebben hiervoor ingebouwde sensors en camera’s die informatie doorsturen naar de boordcomputer. Deze berekent voortdurend met kaartgegevens en GPS of aanpassing van de koers noodzakelijk is. Slimme rekenmodellen schatten in of bewegende weggebruikers een gevaar op kunnen leveren en of ingrijpen nodig is.

autonome auto in nederland

De voordelen van (gedeeltelijk) autonoom rijden

Tja, waarom zouden we eigenlijk willen overschakelen op gedeeltelijk of geheel autonoom rijdende auto’s? De luchtkwaliteit in en rond de steden is een steeds groter wordend probleem, evenals de files rondom en in deze steden. De combinatie van elektrisch rijden (en in de toekomst met zonne-energie) en autonome voertuigen, bijvoorbeeld bij de inzet van een elektrische shuttlebus in de stad, kan de emissies terugbrengen en zo de luchtkwaliteit verbeteren. Creatieve bandenfabrikanten zoals Goodyear, ontwikkelen bovendien autobanden die hier perfect bij aansluiten zoals de milieubewuste, ademende Goodyear Oxygene band.

Als je vervolgens bedenkt dat autonome auto’s, vrachtwagens en bussen technisch goed zijn uitgerust om in een rijtje achter elkaar aan te rijden, dan begrijp je ook meteen hoe autonome voertuigen de doorstroming op de wegen kunnen verbeteren zodat files korter worden of zelfs helemaal verdwijnen.

Hoe zit het met veiligheid en aansprakelijkheid?

autonoom auto in Nederland

Ondanks dat de techniek volop in ontwikkeling is, blijft de veiligheid van autonome auto’s toch een heikel punt. We stappen tenslotte niet in een autonome auto als we er geen vertrouwen in hebben. De eerste dodelijke aanrijding in Amerika, veroorzaakt door een zelfrijdende test-Uber, is dan ook een bevestiging dat autofabrikanten nog veel te doen hebben om dat consumentenvertrouwen te winnen.

Dat roept ook meteen de vraag op wie er eigenlijk aansprakelijk is als een autonoom rijdende auto een ongeval veroorzaakt. De kans is groot dat dit de autofabrikant is. En mocht de politie een zelfrijdende auto tegenkomen zonder bestuurder, aan wie moet de bekeuring dan eigenlijk uitgeschreven worden? Veel vragen die zeker nog beantwoord moeten gaan worden door de overheid en de wetshandhavers.

Is Nederland klaar voor autonoom rijden?

Volgens experts zullen de eerste autonoom rijdende voertuigen bestaan uit grote convooien met zelfrijdende vrachtwagens of elektrische bussen die achter elkaar aan rijden. De Nederlandse wegen zijn hiervoor geschikt. Dit bleek al in 2015 toen Scania de eerste “platooning “rit in Nederland met groot succes uitvoerde. Omdat de informatievoorziening belangrijk is voor autonome voertuigen zijn een goede GPS- en Wifi- dekking van groot belang en dat zit in ons land wel goed. Grootschalige testritten zijn dan ook inmiddels toegestaan op de Nederlandse wegen.

Betere communicatie verbetert de veiligheid

Om de verkeersveiligheid te waarborgen, zijn er wel wetswijzigingen nodig om een goede communicatie tussen autonome voertuigen mogelijk te maken. Deze wijzigingen zijn momenteel in de maak. Testritten met zelfrijdende auto’s zonder bestuurder zijn ook toegestaan op de Nederlandse wegen.

Autonoom rijden in Nederland? Jazeker

Nederland lijkt dus redelijk klaar voor de komst van de zelfrijdende auto en andere zelfrijdende voertuigen zoals trucks en bussen. Dit werd nog eens bevestigd door een recent onderzoek van KPMG waaruit bleek dat Nederland zeer geschikt is voor de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen. Dit komt o.a. door de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven waarbij geïnvesteerd wordt in innovatieve verkeerstoepassingen. Zo worden duizenden verkeerslichten aangepast zodat ze kunnen communiceren met de autonome voertuigen om de verkeersdoorstroming te verbeteren.

Er is ook ruim baan voor elektrisch rijden in combinatie met autonoom rijden in Nederland dankzij het uitgebreide netwerk van oplaadpunten en het hoge percentage elektrische auto’s wat al in Nederland rondrijdt. De kans is dus groot dat we binnen een aantal jaar convooien met zelfrijdende elektrische trucks gaan tegenkomen op de snelweg. Met de personenauto’s zal het naar verwachting wat minder hard gaan, omdat we met z’n allen toch eerst meer vertrouwen willen hebben in de veiligheid van zelfrijdende auto’s voordat we bereid zijn om er in te stappen. Dus gooi je rijbewijs nog maar niet weg!

Dit artikel is geschreven door Richard van Oponeo. 

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...