Algemeen

Beleggen in zelfrijdende auto’s?

beleggen-in-zelfrijdende-auto
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Wil je investeren in zelfrijdende auto’s? Welke bedrijven moet je dan in de gaten houden op de beurs? Wat zijn interessante beleggingen? Ga je voor de traditionele automakers of kies je meer voor de technologie bedrijven die zich bezig houden met onder andere software, sensoren en lasers? Of is een interessante belegging wellicht in bedrijven als Uber, die niet zelf autonome auto’s ontwikkelen, maar die diensten aanbieden voor een optimaal gebruik en inzet van zelfrijdende auto’s?

Samenwerkingen en overnames

In de afgelopen tijd zijn er een groot aantal partnerschappen gevormd tussen grote autobedrijven, tech bedrijven en startups. Zo proberen de bedrijven ervoor te zorgen dat ze niet achterblijven. Onlangs nog kondigde Ford Motor Co. F, +1.35%, Intel Corp. INTC, +0.06% en Uber Technologies Inc. belangrijke partnerschappen of investeringen in verband met zelfrijdende auto’s aan. Inclusief misschien wel het  het meest gedurfde nieuws van Uber: Uber zal beginnen klanten enkele zelfrijdende Volvo`s aan te bieden als onderdeel van de vloot van een proefprogramma in Pittsburgh, dit zal de eerste keer zijn dat er door een aanbieder van personenvervoer zelfrijdende auto’s gebruikt gaan worden. Sommige consumenten vinden het idee om in een willekeurig geselecteerde zelfrijdende Uber te stappen maar niks, zelfs niet als ingrijpen door een bestuurder mogelijk is.  Het autonoom rijden kreeg eerder al aandacht toen voor het eerst een gebruiker van een Tesla Motors Inc. TSLA, +0.47% omkwam tijdens het gebruik van de Autopilot- modus van Tesla.

aandelen-chipfabrikanten-zelfrijdende-auto

Ondanks het wantrouwen van rijders zoeken avontuurlijke beleggers manieren om geld te verdienen aan deze futuristische technologie, welke, althans in beperkte vorm, eerder komen zal dan we denken.

Maar afgezien van het investeren in grote autofabrikanten, die veel risico nemen en miljoenen dollars uitgeven aan hun eigen zelfstandige benaderingen, zullen beleggers de Californische goudkoorts misschien wel willen herhalen.

Halfgeleiderindustrie is booming

In plaats van samen met alle mijnwerkers naar de Sierra Foothills te rennen op zoek naar goud, verdienden in 1849 de ondernemers van San Francisco die benodigdheden verkochten en de mijnwerkers onderdak en eten aanboden veel meer geld aand e zogenaamde goldrush. Terwijl de markt van zelfrijdende auto’s nog steeds ontluikend en ongelest is, bestaat er één sector die met z`n technologie een grote hoeveelheid geld verdienen zal: de halfgeleiderindustrie.

Chips worden al in toenemende mate gebruikt in auto’s, iedereen die ooit naar de monteur geweest is weet dat een slechte chip een storing of een “controleer de motor” lichtstoornis veroorzaakt. Aangezien standaard auto’s steeds meer geavanceerde bestuurdershulpsystemen bevatten, groeit de vraag naar chips en dalen de chipkosten. Hierdoor kunnen er steeds meer sensoren en processors in auto’s opgenomen worden.

“De groei en ontwikkeling van geavanceerde driver hulpsystemen (ADAS) heeft de ontwikkeling van technologieën voor het autonoom rijden mogelijk gemaakt,” schreef Harlan Sur, een J.P. Morgan-analist, in Juli in een rapport over het groeipotentieel voor chips in normale auto’s en zelfrijdende auto’s.

investeren-autonome-auto

J.P. Morgan schat dat de totale beschikbare markt voor in semi- en volledige autonome auto’s gebruikte halfgeleider in 2025 ongeveer 7,3 miljard dollar bereiken zal, en gecombineerde jaarlijkse groei van ongeveer 62,5% vanaf 2017. Volgens deze schatting zullen semi- en volledig autonome auto’s samen ongeveer 15,7% uitmaken van de geprojecteerde 109,6 miljoen lichte voertuigen die wereldwijd geproduceerd zullen worden.

De totale kosten van alle chips zullen oplopen van $ 400 tot $ 500 per auto, van en $300 tot $400 voor ADAS-functies.

“Ik geloof dat het een belangrijke mogelijkheid zal zijn voor sommige chipbedrijven, hoewel de volumes lager zullen zijn dan wat we gewend zijn in de halfgeleidermarkten,” aldus Jim Hines, een analist van Gartner Inc. “Er worden jaarlijks honderden miljoenen mobiele telefoons verkocht, het totale aantal auto’s is nog steeds minder dan 100 miljoen per jaar.” De totale wereldmarkt van halfgeleiders voor auto’s groeide vorig jaar tot 30,3 miljard dollar en er wordt verwacht dat het nummer is 2020 ongeveer 41 miljard zijn zal, aldus Hines.

Het hoge vermogen welke nodig is voor het automatisch en aangesloten voertuigmogelijkheden creëert mogelijkheden voor andere chipleveranciers, zoals Intel, Nvidia en Qualcomm om de automobiele halfgeleidermarkt te betreden, voegde hij toe.

Intel als belegging?

Intel is een belangrijk bedrijf van chips die hoopt te kunnen profiteren van de zelfrijdende auto’s. Dit bedrijf heeft reeds gedurende enkele jaren in technologieën buiten haar core PC belegt. Vorige week organiseerde ze haar jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie in San Francisco en presenteerde haar recente samenwerking met BMW AG om de computerkracht voor de zelfrijdende auto’s van BMW aan te bieden via haar Atom- en Xeon-chips.

intel-bmw-investering

BMW heeft als doelstelling om in 2021 een volledig autonome auto te presteren welke gebruikt zal worden in vloten en voor het carpoolen. Verder hoopt Intel een ecosysteem of platform te creëren welke andere autofabrikanten ook zouden kunnen gebruiken, vergelijkbaar met wat dit bedrijf reeds voor pc’s gecreëerd heeft. Voorlopig blijven vele autofabrikanten bij hun eigen benaderingen om een concurrentievoordeel te behouden.

“We zijn van mening dat er een geweldige kans bestaat om de rijervaring te verbeteren.” schreef de CEO van Intel Brian Krzanich in Juli in een blog  toen de deal voor het eerst aangekondigd werd. “Wij geloven dat er een wereldwijd ecosysteem nodig zal zijn om deze visie te realiseren.”

Een woordvoerder van Intel voegde later toe dat het doel is om een pc-achtige architectuur te creëren die automakers in staat zal stellen hun eigen elementen toe te voegen, maar met diensten die over het platform werken.

“Ons partnerschap is de eerste stap in de richting van het toevoegen van stabiliteit aan de auto-industrie van het autonoom rijden, en het is onze bedoeling om verder te gaan met andere OEM’s en later het ecosysteem te ontwikkelen,” voegde de woordvoerder toe.

Ford een interessante investering?

Ford heeft onlangs haar eigen plannen onthuld: een plan om  haar onderzoekscentrum in Silicon Valley uit te breiden met meer gebouwen en medewerkers, en om samen met Baidu Inc. BIDU, -0.56% uit China, een investeringsronde van $175 miljoen in Velodyne Inc. te leiden. Velodyne Inc. is de ontwikkelaar van LIDAR (lichtdetectie en variatie) technologie gebaseerde sensoren, een belangrijk onderdeel van autonome auto’s. Ford heeft ook een doel gesteld om in 2021 verschillende volledige autonome auto’s te hebben voor het carpoolen. Nvidia Corp. NVDA, +0.25%, een bedrijf bekend om haar chips die gebruikt worden in high performance gaming heeft tijdens haar inkomstenoproep met beleggers eerder deze maand haar samenwerking met autofabrikanten die haar grafische processors en DriveWorks software voor het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s testen aangeprezen.

“Onze strategie van het concentreren op uitgebreid leren, zelfrijdende auto’s, gaming en virtuele realiteit, dit zijn markten waar GPU een heel belangrijk verschil maakt, betaalt echt af,” vertelde Jen-Hsun Huang, CEOP van Nvidia aan analytici. Nvidia verkoopt ook chips aan autofabrikanten voor andere functies, en meldde in het tweede kwartaal een omzet van 119 miljoen dollar, een stijging van 68%, voor infotainment en digitale cockpitfuncties in gewone auto’s.

Alphabet (Google) en zelfrijdende auto’s

De dochter van Google, Alfabet Inc. GOOGL, -0.86% GOOG, -0.73% ontwikkelt op haar beurt chips genaamd tensor verwerkingseenheden  die zijn afgestemd op het versnellen van machine-learning applicaties voor haar datacenters. Google gaf aan dat ze al een aantal apps aan het bereiden zijn die bijdragen aan het verbeteren van de zoekresultaten in Street View om de lezing van de straatborden te bespoedigen. De zelfrijdende auto’s van google zouden kunnen profiteren van de verbeteringen van haar eigen apps.

Investeren in Tesla?

Velen denken dat Tesla ook aan haar eigen chips werkt, nadat dit bedrijf een zeer publieke splitsing had met Mobileye NV  MBLY, +0.72% De voorraad van Mobileye groeide zeer in  juli nadat ze aangaf niet meer samen te zullen werken met Tesla. Mobileye leverde de EyeQ3 Technologie voor de Autopilot-functie van Tesla. Het bedrijf richt zich nu op volledig autonome voertuigen en werkt samen met Intel en BMW aan haar zelfrijdende auto’s. Deze week onthulde Mobileye ook een deal met Delphi Automotive PLC DLPH, -0.62% om een volledig systeem te ontwikkelen welke autofabrikanten zouden kunnen gebruiken voor hun zelfrijdende auto’s. Tegelijkertijd zijn sommige analisten van mening dat Tesla aan haar eigen chipontwerpen werkt, nadat ze een aantal beschouwde chipontwerpers in dienst nam, waaronder Jim Keller, de hoofdarchitect Advanced Micro Devices Inc.’s Zen chip en voorheen een chipontwerper van Apple Inc. AAPL, -2.39% Tesla wil niet bevestigen dat ze bezig is met het ontwikkelen van haar eigen chips.

“Dit alles creëert een mogelijkheid voor niet-traditionele semi-autofabrikanten om in deze markt te groeien, ” zei Hines, het zware computergebruik in acht nemend dat nodig is voor zelfrijdende auto’s.

Er wordt ook verwacht dat de gevestigde chipfabrikanten die reeds chips aan de automobielindustrie voor ADAS leveren door zullen gaan met het leveren van nog meer chips voor de geavanceerde zelfrijdende auto’s.

Deze bedrijven omvatten Qualcomm Inc. QCOM, +0.77% die modem chips ontwikkelt voor infotainment systemen en werkt aan een aangesloten auto platform; NXP Semiconductors NV NXPI, -0.33% die een portfolio heeft van autochips met temperatuursensoren tot chips voor beveiligings- en infotainment systemen; Cypress Semiconductor Inc. CY, +0.29% die geheugen, draadloze radiochips, energiebeheer en andere chips aan autofabrikanten levert; On Semiconductor Corp.ON, -2.30% die beeldsensoren voor parking assistance en surround/rear view ontwikkelt; Xilinx Inc. XLNX, -1.79% die ingebouwde chips voor camera’s en visiesystemen biedt; Texas Instruments TXN, +0.19% een leverancier voor een reeks infotainment- en ADAS-functies, inclusief een drivershulp systeem; en Maxim Integrated Products Inc. MXIM, -0.76% die chips ontwikkelt voor infotainment-systemen, batterijbeheer van elektrische auto’s, en snelle communicatiechips voor videocamera’s van voertuigen.

Beleggen in traditionele autofabrikanten, ja of nee?

Autofabrikanten hebben nog steeds een heleboel hindernissen voorbij te gaan, zelfs buiten de moeilijke technologie die afhankelijk is van camera’s, visiesystemen, mappen, sensoren en machine-learning software die nodig zijn om een auto intelligent genoeg te maken om zelfstandig te kunnen rijden.

Veel autofabrikanten, inclusief Ford en BMW, zijn van plan om geleidelijk aan te beginnen, door vloten te creëren die over een beperkt geografisch gebied reizen zullen. Het duidelijke experiment van Uber Technologies laat zien hoe agressief en competitief deze race zou kunnen worden. Maar alle grote autofabrikanten zullen miljoenen uitgeven aan een technologie die uiteindelijk het in bezit zijn van een auto ontmoedigen zal in een toekomst waar automatische auto’s de stadsstraten en snelwegen continu vullen zullen.

Aandelen kopen op een toekomst die nog tot stand moet komen, en waarvan de autofabrikanten het meeste zullen profiteren, is nogal riskant. De veiligste inzet voor investeerders kan misschien te vinden zijn in de ideeën achter de technologie die noodzakelijk zullen zijn voor de auto’s van de toekomst, ongeacht hoe veel van de autonoom-rijden-visie tot stand komen zal.

bron artikel

Voor de duidelijkheid, ik geef geen advies over in welke fondsen je zou moeten investeren om te profiteren van de opkomst van de zelfrijdende auto.

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...