De cybersecurity risico's bij zelfrijdende auto`s
Algemeen Technologie

De cybersecurity risico’s bij zelfrijdende auto`s

Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Volgens een diepgaand rapport van Business Insider Intelligence zullen er in 2020 tien miljoen zelfrijdende auto’s op de weg zijn. Voorstanders van autonome voertuigen beweren dat de technologie onze samenleving ten goede zal  komen op een heleboel vlakken, van het stimuleren van de economische productiviteit tot het verminderen van files in de steden.

Maar anderen -waaronder een aantal potentiële consumenten  en corporate risicomanagers- hebben ernstige bezorgdheid uitgesproken over de cyberveiligheid van de zogenaamde vloot van de toekomst. Een technologie-journalist drukte het als volgt uit: “Zouden cybercriminelen de elektronica van de autonome auto’s op een afstand kunnen hacken om een ​​botsing te veroorzaken? Zouden terroristen de voertuigen op commando als wapens kunnen gebruiken? Zouden de aan boord opgeslagen gegevens ontgrendeld kunnen worden?”

 Volgens experts zijn zelfrijdende auto’s vooral gevoelig voor hackers.

We vroegen professor Engin Kirda –   een expert in systemen, software en netwerkveiligheid werkzaam in de College of Computer and Information Science en de College of Engineering – om de risico’s van de cyberveiligheid van zelfrijdende auto’s te beoordelen. Met bijzondere aandacht voor de manier waarop autofabrikanten proberen de autonome voertuigen te beschermen tegen hackers.

cybersecurity-hackers-zelfrijdende-auto

Wat maakt zelfrijdende auto’s zo kwetsbaar?

Het antwoord op deze vraag hangt af van over wat voor soort zelfrijdende auto we praten en hoe deze verbonden is met de buitenwereld. Wanneer de auto significante verbindingen met de buitenwereld heeft via de cloud, een internetverbinding nodig heeft voor een functionaliteit, of volledig afhankelijk is van externe sensoren voor het maken van alle beslissingen, dan is deze misschien wel het meest gevoelig voor hackers.

In principe kan elk computersysteem dat een interface met de buitenwereld heeft gehackt worden. Elke computerwetenschapper weet dat het erg moeilijk is om een software zonder fouten te creëren, vooral wanneer de software zeer complex is. Bugs hebben soms beveiligingsproblemen en kunnen misbruikt worden. Vandaar dat hele complexe systemen zoals zelfrijdende auto’s kwetsbaarheden kunnen bevatten waar hackers misbruik van kunnen maken. De auto’s kunnen afhankelijk zijn van sensoren voor het nemen van beslissingen; hackers kunnen hier dan misbruik van maken.

Bijvoorbeeld, een verkeersbord. Die kan voor een mens eruit zien als een stopbord. Maar kan bijvoorbeeld zodanig worden gemanipuleerd dat deze er voor de auto als een ander verkeersbord uitziet.

“Een cyber incident is een probleem voor iedere autofabrikant in de wereld”, . “Het is een kwestie van openbare veiligheid.” Wat doen autofabrikanten om te voorkomen dat kwaadaardige personen controle nemen over de zelfrijdende auto`s, en laten we zeggen, deze gebruiken als terreurwapens?

Aldus Mary Barra CEO van General Motors vorig jaar in een toespraak.

Succesvolle hacks van autonome auto’s

Onderzoekers hebben al een aantal efficiënte hacks aan een aantal huidige autofabrikanten gepresenteerd. Een team van onderzoekers van de Universiteit van Californië in San Diego bijvoorbeeld publiceerde ongeveer vijf jaar geleden een reeks documenten waarin ze aantoonden dat hackers zelfs de remmen van een rijdende auto konden activeren. Op dezelfde manier toonde Charlie Miller in 2015 een hack tegen een autofabrikant waarin hij in staat was om de auto op afstand te hacken. Als gevolg hiervan proberen autofabrikanten, net als andere industrieën, te komen met technieken voor het voorkomen van aanvallen op hun systemen.

Het zou duidelijk moeten zijn dat hoe minder beveiligingsproblemen een software bezit, hoe minder kwetsbaar deze wordt voor aanvallen van hackers. We gaan er vanuit dat er veel energie gestoken word in het ontwerpen van veilige, betrouwbare systemen. Zodat de auto`s van de toekomst, net als passagiersvliegtuigen, verschillende computernetwerken zullen bevatten, zodat wanneer één netwerk faalt deze de andere gevoelige computernetwerken niet beïnvloeden zal.

Richtlijnen voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s

Afgelopen herfst publiceerde het Ministerie van Verkeer richtlijnen voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s en maakte cybersecurity een deel van een 15delige veiligheidsbeoordeling voor autonome voertuigen. Welke rol moeten volgens u de toezichthouders van de overheid spelen in de bescherming van zelfrijdende auto’s tegen hackers? Hoe zit het met startups, welke een aantal miljoenen dollars bijeengebracht hebben om een software te ontwikkelen die gericht is op de bescherming van autonome voertuigen tegen kwaadaardige aanvallen?

Gaat regelgeving de  veiligheidsproblemen opgelossen?  De regering moet betrokken worden, maar het is ongelooflijk moeilijk om een ​​complex systeem te testen en te certificeren als veilig. De overheid kan controleren of autofabrikanten zich houden aan een aantal vooraf gedefinieerde veiligheidsnormen.

Zou u zich veilig voelen in een zelfrijdende auto?

In 2017: Absoluut niet wanneer de auto volledig autonoom is. In 2027: Waarschijnlijk. Veel zal afhangen van de ontwikkeling van de technologie. Op dit moment bestaan de zelfrijdende auto’s, maar kunnen ze de mensen in gevaar brengen wanneer er een fout gemaakt wordt. Onlangs stierf een bestuurder van een zelfrijdende Tesla in een auto-ongeluk omdat hij volledig vertrouwde dat de auto de juiste beslissingen zou maken. We hebben nog geen echte zelfrijdende auto’s. Integendeel, we hebben semi-autonome zelfrijdende auto’s.

bron artikel

 

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

  • Mw. L.I. van der Burg

    Oh wat zou ik graag een testrijder willen zijn.

De cybersecurity risico's bij zelfrijdende auto`s

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...