Algemeen Uber

Daimler en Uber werken samen aan zelfrijdende auto’s

uber-daimler-zelfrijdende-auto
Marlein
Geschreven door Marlein

Eind januari 2017 hebben Uber en Daimler een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarbij Daimler zelfrijdende Mercedessen aan Ubers netwerk van zelfrijdende auto’s gaat leveren.

Deze samenwerking sluit goed aan bij Uber’s missie om betrouwbaar transport voor iedereen overal aan te bieden. Uber heeft al eerder haar vertrouwen in zelfrijdende auto’s uitgesproken. CEO Kalanick:

 “Met deze samenwerking komen we sneller in de toekomst waarbij onze steden veiliger, schoner en meer toegankelijk worden”.

daimler-mercedes-uber-samenwerking

Samenwerking Uber en Mercedes-Benz

Ook al moeten we nog een aantal jaar wachten op de eerste concrete resultaten van deze samenwerking, geeft het wel aan dat Uber nu echt actief aan de slag gaat met zelfrijdende auto’s. Dit was al eerder bekend, alleen leek het erop dat Uber van plan was de zelfrijdende auto’s zelf te gaan maken. CEO Travis Kalanick heeft na onderzoek bij autofabrikanten geconcludeerd dat het ontwikkelen en produceren van zelfrijdende auto’s te moeilijk is voor Uber om zelf te doen.

Daimler gaat de zelfrijdende auto’s ontwikkelen en produceren en Uber brengt haar technologie in. Hoe het businessmodel van deze samenwerking eruit gaat zien is nog onbekend. Daimlers ervaring met haar dochterbedrijf Car2go zal als voorbeeld kunnen dienen voor een vernieuwende aanpak.
Daimler is al langer actief met het ontwikkelen van en investeren in toepassingen die interessant zijn voor de zelfrijdende auto. Zo hebben zij Here Maps, (de landkaarten tak van Nokia) het mobiele betaalbedrijf Paycash gekocht en investeerde zijn in Starship Technologies die bezorgrobots ontwikkeld.

uber-daimler-zelfrijdende-auto

Over de Auteur

Marlein

Marlein

Dit is Marlein

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...