Algemeen

Eerste zelfrijdende taxi een feit

zelfrijdende-taxi
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

De zelfrijdende taxi is een feit en wel in Singapore. Het gaat om een kleine proef op een afgebakend terrein, maar Singapore heeft met de pilot wel degelijk de primeur op het gebied van de zelfrijdende taxi. Initiatiefnemer van de pilot is het bedrijf nuTonomy. Het proefproject is de opstap naar een volwaardige vloot zelfrijdende taxi’s in 2018 in de straten van Singapore.

nuTonomy is daarmee Volvo en Uber voor, die recent nog aankondigden om zelfrijdende auto’s in te gaan zetten voor taxivervoer in de stad Pittsburgh. De proef in Singapore heeft vooralsnog geen einddatum. De proef met het taxivervoer vindt plaats in het drukbezochte zakengebied waar men ook al aan het testen is met ‘gewone’ zelfrijdende auto’s.

zelfrijdende-taxi

Zelfrijdende taxi wordt in 2018 geïntroduceerd

Een selecte groep inwoners is gevraagd mee te doen aan de proef en is dus nog niet voor iedereen beschikbaar. Renault en Mitsubishi hebben de auto’s geleverd en vooralsnog rijdt er altijd een medewerker van nuTonomy mee. Niet zozeer om de auto te besturen, maar wel om eventueel in te kunnen grijpen en om de vorderingen en ervaringen bij te houden. Deze ervaringen worden gebruikt om waar nodig verbeteringen te doen om in 2018 een volwaardige vloot van zelfrijdende taxi’s te introduceren.

“Dit eerste project in de openbare ruimte is een directe weerspiegeling van wat we hebben bereikt met onze software voor zelfrijdende voertuigen. Het is een unieke kans om feedback te krijgen van mensen die in het echte verkeer met een zelfrijdende taxi worden vervoerd. En deze informatie zal ons een enorm helpen met de realisatie van een vloot zelfstandige voertuigen in 2018

Dit eerste project in de openbare ruimte is een directe weerspiegeling van wat we hebben bereikt met onze software voor zelfrijdende voertuigen.

“Het is een unieke kans om feedback te krijgen van mensen die in het echte verkeer met een zelfrijdende taxi worden vervoerd. En deze informatie zal ons een enorm helpen met de realisatie van een vloot zelfstandige voertuigen in 2018.” Aldus CEO en mede-oprichter Karl Iagnemma.

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

  • kijkkijk

    beste Mark , hier een video van de BosPont de eerste zelfvarende veer, een project waaraan gewerkt word
    op de nieuwe meer in Amsterdam voor een verbinding tussen A’dam bos en Nieuw West.
    1 en 2 okt. is er een eerste presentatie
    https://youtu.be/jX50E7ajOZo

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...