Algemeen Fabrikanten

Google lanceert Waze als autodeeldienst

Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Google introduceert in navolging van Uber een ridesharing / carpooldienst gebaseerd op de technologie van Waze. Het Israëlische bedrijf dat in 2013 door Google werd overgenomen. Was Waze in eerste instantie een app waar gebruikers door middel van crowd sourcing zelf actuele verkeersinformatie konden doorgeven. Inmiddels wordt de technologie dus ingezet om autodelen groot te maken. In eerste instantie wordt gestart met een proef in San Fransisco. In mei is men al gestart met een selecte groep medewerkers van geselecteerde bedrijven. Binnenkort gaat de app dus live voor iedereen in Bay’s Area.

google-autodeeldienst-waze

Wat is Waze anders dan Uber en Lyft?

Het initiatief van Google is net iets anders dan die van concurrenten Uber en Lyft. Die focussen zich specifiek op betaalde taxiritten. Google brengt vraag en aanbod van autoritten samen. Bestuurders die dagelijks een vast woon-werk traject rijden worden gekoppeld aan forenzen die datzelfde traject afleggen. Of er voor een rit betaald moet worden is nog niet bekend. In ieder geval heeft Google aangegeven dat een eventuele ritprijs dusdanig laag zal zijn dat het goedkoper is dan een betaalde taxirit bij bijvoorbeeld Uber of Lyft. In de huidige pilot vragen de Waze-gebruikers gemiddeld 54 dollarcent per afgelegde mile, lager dan meeste ritjes via Uber of Lyft. Google verdient er niets aan.

lyft-autodelen-google

Van collega naar concurrent?

Het is vrij opmerkelijk dat Google zich op het gebied van ritten delen begeeft. Google en Uber waren recent namelijk partners toen Google in 2013 een bedrag van 258 miljoen dollar investeerde in Uber. Door de introductie van de dienst heeft David Drummond (Vice President Alphabet) zich onlangs uit de board van Uber Technologies teruggetrokken vanwege mogelijke belangenverstrengeling. Uber maakte tot recent gebruik van Google Maps voor zijn taxidienst maar is nu bezig met de ontwikkeling van eigen kaarten.

Aan de andere kant is het ook vrij logisch dat Google een eigen ridesharing-dienst introduceert. Beide partijen ontwikkelen zelfrijdende auto’s. Google was de allereerste die een prototype van een zelfrijdende auto heeft gepresenteerd. Sinds 2009 heeft de autonome auto van Google bijna 3 miljoen kilometers geheel zelfstandig afgelegd. Uber heeft onlangs het bedrijf Otto gekocht, een 6 maanden jonge start-up van ex-Google medewerkers. Otto focust zich op de ontwikkeling van zelfrijdende vrachtauto’s. Uber lanceert zeer binnenkort een test met zelfrijdende taxi’s in Pittsburgh. De rivaliteit tussen Google en Uber is voelbaar.

Google en mobiliteit, gaan ze het winnen?

Dat Google grootste plannen heeft op het gebied van transport, verkeer en mobiliteit is duidelijk. Waze is belangrijk onderdeel in deze strategie. Een van de voorspellingen is namelijk dat je als particulier nooit zelf een zelfrijdende auto zult kopen. Dat kans dat Google op termijn wereldwijd een vloot van zelfrijdende auto’s heeft is vrij groot. Maar of we zelf massaal als particulier een autonome auto zullen kopen is maar de vraag. Google overweegt namelijk om de zelfrijdende auto’s ter beschikking te stellen om zo geld te verdienen aan de vele miljarden autoritten die gemaakt gaan worden. Het hebben van een auto­deel- of taxiservice is daarbij cruciaal.

google-zelfrijdende-auto

Wordt Waze succesvol als autodeeldienst?

In Israel heeft Waze zich al bewezen als carpooldienst. In korte tijd is de dienst heel populair geworden en faciliteert het dagelijks vele autoritten. In San Fransico kan elke Waze gebruiker zich aanmelden als bestuurder. Als je mee wil rijden met een Waze-bestuurder dan moet je gedurende de proef vooralsnog werkzaam zijn bij Google zelf, Wal Mart of Adobe Systems. En is het aantal dagelijkse ritten om mee te rijden beperkt tot twee: heen en terug van werk en huis.

Als de proef succesvol is kan iedereen die gebruik maakt van de Waze-app zich inschrijven als passagier of bestuurder. Hoewel Google nu nog geen vergoeding vraagt voor het gebruik, is het zeer waarschijnlijk dat dat in de toekomst wel gaat gebeuren.

Volgens diverse analisten is een ridesharing dienst een logische stap voor Google op het gebied van mobiliteit en vervoer. Enkele valkuilen zijn wel te verwachten, bijvoorbeeld op het gebied van aansprakelijkheid en veiligheid.

“I don’t think they’ve had any significant experience in a lot of the issues that will surely arise around” starting a ride-sharing business”

Aldus analist Ben Schachter van de Macquarie Group. Zo zijn de bestuurders die hun diensten aanbieden via Waze niet in dienst van Google. Bij Uber en Lyft is dat wel het geval. Wat betekent dat juridisch gezien en hoe zit dat met belastingen?

Dat Waze kan vertrouwen op een grote groep dagelijkse gebruikers wereldwijd is een groot voordeel. 65 miljoen actieve gebruikers waarschuwen elkaar dagelijks voor verkeerscontroles en files.

Wat denk jij, gaat Google de slag om het autodelen winnen?

bron

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...