Algemeen

Google’s Waymo is de veiligste autonome auto

Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Het Department of Motor Vehicles van Californië heeft vandaag haar jaarlijkse autonomous vehicle disengagement report gelanceerd. Hierin rapporteren alle bedrijven die actief bezig zijn met het testen van zelfrijdende auto’s op de openbare weg in Californië het aantal keer dat menselijke bestuurders gedwongen werden de controle te nemen over de autonome voertuigen.

waymo-google-zelfrijdende-auto-rapport

Sterke verbetering prestaties Waymo op de openbare weg

Het grootste en meest opvallende gegeven uit dit rapport betreft Waymo, het nieuwe bedrijf van zelfrijdende auto`s van Google. Waymo meldt dat in 2016 het aantal keren dat de bestuurder opnieuw de controle over het voertuig heeft moeten nemen enorm gedaald is, terwijl het aantal gereden mijlen een bijna even grote toename ervaren hebben.

Met andere woorden, de zelfrijdende auto`s van Waymo falen veel minder ondanks dat ze veel meer mijlen gereden hebben. Volgens het bedrijf is het aantal keren dat de bestuurder om veiligheidsredenen de controle over het voertuig heeft moeten nemen sinds 2015 gedaald van 0,8 per duizend mijl tot 0,2 per duizend mijl in 2016. Dus terwijl Waymo 50 procent meer gereden heeft in de staat – een totaal van wel 635.868 mijl – is het totale aantal gemeten keer dat de bestuurder opnieuw de controle over een voertuig heeft moeten nemen gedaald van 341 in 2015 tot 124 keer in 2016.

Google’s zelfrijdende auto presteert steeds beter in complex stedelijk verkeer

“Deze viervoudige verbetering weerspiegelt het belangrijke werk dat we gedaan hebben om onze software en hardware te verbeteren”

Aldus Dmitri Dolgov, hoofd van de zelfrijdende auto technologie van Waymo, in een blogpost. ‘En omdat we bezig zijn met het creëren van een zelfrijdende auto die je van deur tot deur kan verplaatsen, hebben we bijna al onze tijd besteed aan complexe stedelijke en voorstedelijke straten. Op deze manier hebben we waardevolle ervaring opgedaan wat betreft e het veilig delen van de weg met voetgangers en fietsers, en het oefenen van geavanceerde manoeuvres zoals het afslaan naar links op een doorgaande weg en het oversteken van kruispunten en meerdere rijstroken”

De meeste gevallen dat de bestuurder gedwongen werd controle over de voertuigen van Waymo te nemen waren het resultaat van “fouten in de software”, zegt het bedrijf. Andere redenen waren “Ongewenste manoeuvres”, “onjuiste percepties” en “roekeloze weggebruikers”. Er waren geen meldingen van ongevallen.

waymo-google-zelfrijdende-auto-veiligheid-rapport-2016

Californië vereist dat de bedrijven die autonome voertuigen op de wegen willen testen, zich inschrijven voor een rijbewijs voor autonome auto`s. Als onderdeel van dit programma zijn bedrijven ook verplicht te melden bij de DMV hoe vaak bestuurders genoodzaakt werden controle over een voertuig te nemen. DMV maakt deze cijfers vervolgens publiek. Deze eis was waarschijnlijk een belangrijke reden voor Uber om geen licentie voor het testen van autonome auto’s op de openbare weg aan te vragen. Als gevolg hiervan trok de DMV de registratie van zelfrijdende Uber auto’s in.

Waymo heeft een grote voorsprong op haar concurrenten met het testen van autonome auto’s in de openbare ruimte. Hoewel een groot aantal tech- en autobedrijven gedurende vele jaren particulier getest hebben, heeft Waymo nog steeds de meeste ervaring met het testen ‘in de echte wereld’.

Verder komt het nieuws van de verbeteringen van de zelfrijdende auto technologie van Waymo op hetzelfde moment dat het bedrijf van plan is haar vloot van autonome Crysler Pacifica minivans in te zetten. Die werden onlangs voor het eerst gepresenteerd op de Detroit Auto Show. De SUV’s zullen ergens in de komende dagen de weg opgaan in Mountain View, CA, en Phoenix, Arizona.

Download hier het complete rapport:

GoogleAutoWaymo-Disengage-Report-2016

bron

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...