Audi

Hoe Audi’s door machine learning steeds slimmer worden

audi-machine-learning
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Door machine learning zijn auto’s in staat om duizenden, dan wel miljoenen, verkeerssituaties te analyseren. En belangrijker, om ervan te leren. Beter dan de mens dat kan, aldus Audi op technologiebeurs CES.

“In een jaar ervaart een 18 jarige bestuurder zo’n 1.000 verkeerssituaties waar 4 verkeersdeelnemers bij betrokken zijn. Aldus Peter Steiner, managing director van Audi Electronics Venture. “Maar onze systemen leren van honderden, duizenden dan wel miljoenen situaties. Al die ervaringen worden opgeslagen, geanalyseerd en verbeterd. Zodat onze auto’s sneller, meer en beter leren dan een mens dat kan.’

Audi is volop bezig met de ontwikkeling van volledig zelfstandig rijdende voertuigen. Zo reed er een Audi A7 volledig autonoom van San Francisco naar de Ces-beurs in Las Vegas. Ook introduceert Audi continu steeds slimmere en betere auto-assistenten (automatische hulpmiddelen) voor bestuurders.

ces-audi-cockpit-zelfrijdende-auto

Audi presenteerde op de technologiebeurs digitale dashboards of cockpits zoals ze die zelf noemen. Audi werkt daarin nauw samen met NVIDIA, die met hun Tegra processor zFas drivers assistance en MIB infotainment systeem mogelijk maakt.

“Dankzij onze nauwe samenwerking met NVIDIA, heeft Audi de mogelijkheid om nieuwe technologieën snel toe te passen en met dezelfde snelheid als in consumentenelektronica te innoveren,” aldus Ricky Hudi, Audi’s Head of Electrics/Electronics.

Audi werkt hard aan het verbinden van vooruitstrevende sensoren met hun high-definition, cloud-connected routekaarten van HERE, waarvan Audi samen met BMW en Daimler-Benz eigenaar is. Om zo grote hoeveelheden data te genereren en waarmee Audi’s deep learning computersystemen steeds slimmere toepassingen kan ontwikkelen om het bestuurders makkelijker en veiliger te maken.

“We blijven ons verder ontwikkelen op het gebied van artificial intelligence, van machine learning, om hetzelfde herkenningsniveau, of zelfs beter, te evenaren als de mens”, aldus Hudi. “Voor mij is machine learning de meest disruptive technologie die er momenteel is, en niet alleen voor de automotive industrie.”

bron

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...