Algemeen Technologie Video's

Hoe bouw je een zelfrijdende auto?

hoe bouw je een zelfrijdende auto
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Hoe bouw je een zelfrijdende auto? Wat is het geheim achter zelfrijdende auto’s, hoe worden die eigenlijk gebouwd? En kan je zelf eigenlijk een zelfrijdende auto maken? Vraag het hacker George Hotz. Nee is natuurlijk het meest voor de hand liggende antwoord. Maar serieus, het is hacker George Hotz gelukt om zelf een zelfrijdende auto te bouwen. Maar hoe dan?

Video: hoe bouw je zelf een zelfrijdende auto

Wie is George Hotz?

Hotz is misschien wel een van de bekendste hackers. Hij werd jaren terug bekend toen ‘ie als eerste persoon ooit de iPhone wist te hacken. Daarna lukte het hem ook op de Playstation 3 te kraken. Hotz heeft zich de afgelopen maanden niet alleen bezig gehouden met hacken, maar ook met het ontwikkelen van een zelfrijdende auto. Het Amerikaanse Bloomberg volgde hem bij het bouwen van het voertuig, dat naar eigen zeggen beter zou zijn dan de huidige Tesla.

Volgens Hotz is zijn auto, een omgebouwde Acura ILX, ook nog eens goedkoper dan Tesla. Hij deed zijn kennis op tijdens zijn loopbaan bij onder meer Vicarious, Google en Facebook. Daarna besloot hij om zelf het heft in handen te nemen. De auto is voorzien van verschillende camera’s en sensoren. Vervolgens maakt Hotz gebruik van Intel-chips en grafische kaarten uit spelcomputers, die al het rekenwerk op zich nemen. De auto kan zonder enige moeite zijn baan op de snelweg vasthouden, maar ook zelfstandig van baan wisselen. Ook schat de auto zelf de afstand tot andere voertuigen in en vermijdt ‘ie zelfstandig objecten.

Dus, heb je nog een oude spelcomputer en is je auto voorien van cruise-control? Dan ligt de wereld voor je open…

 

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...