Algemeen

Hoe ziet autorijden er in de toekomst uit?

Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

In de komende tien jaar zullen we op onze wegen waarschijnlijk zelfrijdende auto’s naast traditionele auto’s zien rijden. Naarmate de technologie voor zelfrijdende auto’s steeds geavanceerder wordt en de opwinding groeit, groeien ook de zorgen en vragen aangaande hun effect op de toekomst van het rijden. Onderstaande infographic en onderstaand artikel is gemaakt en geschrevent door de Universiteit van Ohio en geeft goed weer hoe de toekomst van het autorijden er uit gaat zien.

de toekomst van autorijden

De technologie assisteert de bestuurder – een oud concept

Een volledig zelfrijdende auto welke in alle omstandigheden functioneren kan zal een echte revolutionaire ontwikkeling zijn. Echter zijn bepaalde functies die in deze auto’s opgenomen zijn al vele decennia voor auto’s gebruikt. Cruise control is ontworpen in 1950 en is vandaag heel gebruikelijk. Automatisch inparkeren is nu al langer dan een decennium beschikbaar sinds het in 2003 voor het eerst in een Toyota Prius geïntroduceerd werd.

Het mogelijke effect van zelfrijdende auto’s kan gemeten worden met behulp van het feit dat zes uit elke tien Amerikaanse chauffeurs minstens één autonome aandrijftechniek in hun volgende auto zoeken. Ongeveer 40% van de chauffeurs wil technologie die helpt de rijstrook te identificeren, interactieve cruise control en automatische noodremmen. Automatisch parkeren was bij één in elke vier bestuurders in de voorkeur.

Hoe werken zelfrijdende auto’s?

Zelfrijdende auto’s combineren lasers, sensoren en camera’s, een krachtige computer en digitale kaarten om objecten die zich tot meer dan 200 meter van het voertuig in alle richtingen bevinden op te sporen. De grootte, vorm en het bewegingspatroon van alle objecten worden geanalyseerd en de snelheid en het traject van het voertuig wordt vervolgens dienovereenkomstig bepaald. De werking wordt in dit artikel uitgelegd.

De van digitale kaarten gedownloade route- en verkeersgegevens worden gebruikt om de kortste en handigste route naar de bestemming te identificeren. Momenteel hebben meer dan tien autofabrikanten een proefprogramma voor dergelijke auto’s, ze variëren van bekende namen als Volkswagen en Mercedes Benz naar technologie-reuzen zoals Google en Tesla Motors.

werking zelfrijdende auto google

De autonome auto van Google is ontworpen om zelfstandig te rijden. De buitenkant is ontworpen om de lasers, camera’s en sensoren een duidelijk zicht te bieden. Deze auto is ontworpen om te rijden op elektrische batterijen en heeft speciale systemen zoals een back-up voor het stuur, remmen, computeren en andere essentiële functies van de auto.

Voordelen van zelfrijdende auto’s

Minder ongelukken

Zelfrijdende auto’s zullen de menselijke fouten in het rijproces elimineren. Er wordt verwacht dat het aantal ongelukken met 90% afneemt als zelfrijdende auto’s de norm worden en er zich dus geen ongevallen met dronken of afgeleide bestuurders meer voor zullen doen.

Minder uitstoot

Aangezien een software de auto aandrijft kan het moderne voertuig nu geprogrammeerd worden om de uitstoot zo veel mogelijk te verminderen. Naar verwachting zal de overgang naar de nieuwe auto’s bijdragen aan een vermindering van de uitstoot met 60%.

Het combineren van digitale kaarten en andere technologische hulpmiddelen met de zelfrijdende auto’s zal resulteren in een efficiëntere rijervaring. Vandaag de dag veroorzaakt de congestie op de wegen de Amerikanen bijna 7 miljard uren per jaar, 3,1 miljard liter brandstof, en een verlies van ongeveer 160 miljard dollar als gevolg van verkeersopstoppingen.

Kortere reistijd forenzen

Wanneer mensen geen deel meer zullen nemen aan het rijden zullen forenzen tot een uur per dag besparen, wat automatisch resulteert in vele pluspunten en voordelen.

Minder parkeerruimte nodig

Een andere belangrijke impact van zelfrijdende auto’s is dat deze auto’s in 15% minder ruimte geparkeerd kunnen worden. Op dit moment moeten auto’s met voldoende ruimte tussen elkaar in geparkeerd worden, zodat de bestuurder na het parkeren de auto kan verplaatsen om de parkeerplaats te verlaten. Zelfrijdende auto’s kunnen dichter naast elkaar geparkeerd worden. Stedelijke gebieden die geconfronteerd worden met een acuut ruimtekort, zullen profiteren van de overgang naar zelfrijdende auto’s.

Impact zelfrijdende auto’s op openbaar vervoer

Naast het persoonlijke vervoer zal deze overgang ook een aanzienlijk effect hebben op het openbaar vervoer. Ondanks het feit dat het persoonlijke bezit van auto’s zeer populair is, is het aantal ritten van de Amerikanen in het openbaar vervoer gestegen van 9,4 miljard in 2000 tot 10,6 miljard in 2015. In deze periode is ook het aantal voertuigen van het openbaar vervoer gestegen van ongeveer 59.600 tot 62500.

Om te beginnen zal de wachttijd op een taxi van de gemiddelde vijf minuten tot 36 seconden dalen. De kosten van een rit in een zelfrijdende auto zullen ook dalen tot slechts $ 0,5 per mijl. Ten slotte zal het aantal taxi’s en ander openbaar vervoer op de weg aan verminderen. De 13.000 taxi’s in Manhattan kunnen vervangen worden door slechts 9000 zelfrijdende auto’s zonder enige negatieve invloed op beschikbaarheid of toegankelijkheid.

Wepods_zelfrijdende-bus

5 uitdagingen en risico’s van zelfrijdende auto’s

Hoewel zelfrijdende auto’s veel voordelen bieden, bestaan er ook tal van uitdagingen, nadelen en moeilijkheden die invloed hebben op de wijdverspreide acceptatie.

  1. Om te beginnen zijn slechts één op de vijf Amerikanen comfortabel met het idee om hun levens aan een machine toe te vertrouwen. Er bestaan vragen aangaande de betrouwbaarheid van dergelijke auto’s. In enkele gevallen stoorden de sensoren van dergelijke auto’s wanneer ze in regenachtige of besneeuwde omstandigheden gebruikt werden. In het programma van Californië deed er ongeveer één incident per ongeveer 1.250 mijl voor. De auto van Volkswagen ervaarde een incident elke 57 mijl, terwijl Nissan elke 14 mijl een incident ondervond.
  2. Terwijl de mensen er klaar voor zijn om de risico’s van onvoorspelbare menselijke chauffeurs op de weg te accepteren, wordt technologie alleen geaccepteerd wanneer deze volledig betrouwbaar en absoluut veilig is.
  3. De derde belemmering voor de acceptatie van zelfrijdende auto’s zijn de kosten ervan. De zelfrijdende auto van Google komt met een commercieel prijskaartje van ongeveer $150.000, deze prijs ligt toch echt net boven het budget van de gemiddelde autokoper.
  4. Verder zal het wijde gebruik van zelfrijdende auto’s veel nieuwe uitdagingen opleveren. Moeten de auto’s geprogrammeerd worden om verkeerswetten te schenden om letsel aan menselijke chauffeurs te voorkomen? Hoe zullen deze auto’s de wegruimte delen met onvoorspelbare menselijke chauffeurs? En wie zal in geval van een ongeluk met zelfrijdende auto’s de schuld hebben? Hoe zullen deze auto’s functioneren wanneer andere technologieën zoals bijgewerkte digitale kaarten niet beschikbaar zijn?
  5. Ten slotte moet er ook rekening gehouden worden met de negatieve impact van deze auto’s op de economie. Van 226 miljoen in 2000 is het aantal snelwegvoertuigen in de VS in 2016 gegroeid tot meer dan 260 miljoen. Ook het aantal chauffeurs met rijbewijs is in deze periode gestegen van 191 miljoen naar 214 miljoen. Slechts vijf staten, waaronder New York, Pennsylvania, Florida, Texas en Californië, tellen 73 miljoen chauffeurs of bijna 35% van alle chauffeurs. Wat zal er gebeuren met alle taxichauffeurs en vrachtwagenchauffeurs wanneer er geen menselijke chauffeurs meer op de weg zijn?

Handen vrij in een zelfrijdende auto

De weg die voor ons ligt

In 2015 werden zelfrijdende auto’s gebruikt in de mijnbouw- en landbouwindustrie. In 2016 wees de Amerikaanse regering 4 miljard dollar toe aan het uitvoeren van proefprogramma’s voor het testen van dergelijke voertuigen in het hele land en voor het verzamelen van gegevens die gebruikt zullen worden om een beleid te vormen voor dergelijke auto’s.

Vanaf 2015 hebben 16 staten wetten ingevoerd voor zelfrijdende auto’s. Californië heeft wetten ingevoerd met betrekking tot veiligheidscertificering, demonstratieproeven van derden, verplichte aanwezigheid van een rijbewijs in het voertuig, lopende rapportagevereisten en naleving van de privacy- en beveiligingsvoorschriften.

In 2030 zullen zelfrijdende auto’s waarschijnlijk deel uitmaken van de algemene samenleving, en in 2050 zullen deze auto’s het belangrijkste vervoermiddel in het land worden.

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...