Technologie

Impact zelfrijdende auto op dagelijks leven

Impact zelfrijdende auto op ons dagelijks leven
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

De zelfrijdende auto komt er aan en gaat in meerdere opzichten de wereld veranderen. De impact van de zelfrijdende auto op ons dagelijks leven gaat groot zijn. Moet je nagaan, je stapt je auto in, voert je bestemming in en je pakt vervolgens een boek uit je tas, je zakt heerlijk onderuit, even lezen, slapen of een beetje surfen op internet. Zelfrijdende auto’s – bekend uit spannende jongensboeken en science fiction films –komen nu echt op de weg en ze gaan onze manier van reizen radicaal beïnvloeden.

De basis technologie voor zelfrijdende auto’s is al in gebruik

“De basistechnologie voor een zelfrijdende auto bestaat al en wordt al toegepast in auto’s, ”zegt Russ Rader, senior vice president Communicatie van het Insurance Institute for Highway Safety.

Hij duidt op de frontale-botsing preventiesystemen, waarbij de auto de bestuurder waarschuwt bij een naderede frontale botsing. Waarbij de auto dus zelf ingrijpt door te remmen als de bestuurder te traag reageert. Deze technologie is al een aantal jaar beschikbaar.

Deze systemen werden al snel opgevolgd door de technologie die het zelf parkeren door auto’s mogelijk maakt. Door het scannen van de omgeving om de ruimte van de parkeerplek te bepalen om vervolgens ook zelfstandig en automatisch in te parkeren. Mercedes Benz heeft deze technologie zelfs een stap verder genomen en lanceerde vorig jaar een besturingssysteem dat onder bepaalde omstandigheden ook op de snelweg autonoom een auto kan besturen.

Google lanceert in 2017 softwaresysteem voor zelfrijdende auto’s

De eerste echte grote stap in zelfrijdende auto’s verwachten we in 2017. Google heeft aangegeven dat zij dan een geïntegreerde systeem voor zelfrijdende auto’s gaat introduceren. De verwachting is dat de grote automerken niet lang achter zullen blijven. En rond 2020 zullen de automerken zeker gaan volgen met de introductie van zelfrijdende auto’s. Weliswaar meer met sensor-based systemen in plaats van de door Google ontwikkelde netwerk en 3D kaart- en route-informatie. De verwachting is daarom ook dat Google geen eigen auto’s gaat vermarkten, maar dat ze haar pijlen richt op de licentie van de software en systemen.

zelfrijdende auto introductie impact samenleving

Hoe groot is de impact van de zelfrijdende auto?

Zoals vaak bij de acceptatie en ontwikkeling van revolutionaire nieuwe technieken is dat de bestaande industrieën en economieën veelal niet snel genoeg mee-ontwikkelen. Men schat nu al in dat automerken, verzekeraars, parkeerbedrijven en toeleveranciers van de auto-industrie vele miljarden zullen gaan mislopen. En denk eens aan alle verloren inkomsten door overheden (denk aan inkomsten uit de uitgifte van rijbewijzen, accijns, tol-inkomsten etc).

Wie heeft er straks nog een zwaar veilige auto nodig met 8 airbag als het aantal auto-ongelukken drastisch verminderd wordt? Wie heeft er nog een parkeerplek bij werk nodig als de auto zichzelf een aantal kilometer verderop parkeert om u vervolgens weer op te halen wanneer u naar huis terug wilt. En wie koopt er nog een vliegticket naar Parijs, als je die paar uurtjes in de zelfrijdende auto heerlijk een boek kunt lezen of kunt slapen.

De doelstelling van Google is de efficiency van autogebruik te verhogen. Het doel is om naar een efficiencygraad van 75% te gaan, in plaats van de 5- 10% nu. Google zet dan ook zwaar in op car-sharing. Niet meer het bezit maar het gebruik van auto’s centraal zetten. Dit heeft direct impact op het aantal auto’s op de weg. Wie heeft er straks nog een eigen auto nodig? Als je ook een auto kunt bestellen en deze binnen enkele minuten voor je deur staat, klaar om te gaan wanneer u maar wilt.

“Dit gaat enorme impact hebben op het aantal auto’s op de weg. 80% van alle auto’s op de weg wordt momenteel maar door een iemand gebruikt. 18% van het gemiddelde inkomen wordt momenteel besteed aan de auto. terwijl de auto maar 5% van de beschikbare tijd in een gemiddeld gezin wordt besteed aan die auto. Een volledig schreef gegroeide balans”, zegt Robin Chase, de oprichter en CEO van Buzzcar, een peer-to-peer car sharing dienst, en oprichter en oud- CEO van Zipcar.

In 2030 zal de zelfrijdende auto dan ook naar verwachting een industrie zijn met een omvang van $87 miljard. Kansen dus voor autofabrikanten, technologiebedrijven zegt een rapport van Lux Research uit Boston. Waarbij softwareontwikkelaars de grootste winnaars zullen worden.

Google’s zelfrijdende auto – een revolutie voor autofabrikanten

Voor autofabrikanten zoals Ford Motor Co. (F), General Motors Co. (GM), Chrysler Group LLC, Toyota Motor Corp. or Honda Motor Co., Ltd. (HMC), die in de verenigde Staten 70% van de markt in handen hebben, zal de komst van de zelfrijdende auto in eerste instantie een enorme positieve impact hebben op sales. Echter wanneer de technologie voor zelfrijdende auto’s goed is geïmplementeerd en het delen van auto’s gemeen goed is, zullen de verkoopcijfers naar verwachting significant dalen.

Auto’s zullen altijd, staal, glas, een interieur en natuurlijk een mens (ook al is het in de vorm van een activatie op een mobiele telefoon) nodig hebben. Alle overige elementen en aspecten van een auto zoals we die nu kennen en waar we nu gewend aan zijn, zullen wijzigingen. Denk aan de bestuurdersstoelen, nu een verplichting, maar bij de zelfrijdende auto slechts een optie. Autofabrikanten die nu al door hebben dat het meeste geld te verdienen zal zijn bij de verzekeraars en dienstverleners. ook autofabrikanten zullen hun businessmodel gaan verleggen naar de dienstverlening.

audi zelfrijdende auto

Veranderingen in het infrastructurele landschap

Als er minder auto’s zijn, zal het aantal parkeerplaatsen (in sommige Amerikaanse steden is het parkeeroppervlakte momenteel 1/3 van de steden) drastisch dalen. Dit gaat impact hebben op de waarde van de grond, aangezien het aanbod de vraag zal overstijgen. Deze nieuwe ruimte biedt mooie kansen voor groenere steden, en wellicht weer een beweging naar de buitenwijken, als woon-werk verkeer door de zelfrijdende auto weer aangenaam wordt in plaats van een belasting. Met minder auto’s op de weg is de noodzaak om te investeren in het wegennetwerk aanzienlijk minder.

De impact van de zelfrijdende auto op oliemaatschappijen

De impact van zelfrijdende auto’s op oliemaatschappijen als Shell, Exxon en BP gaat groot zijn. Zelfrijdende auto’s zullen het zuinig rijden tot kunst verheffen. De verwachting is dat zelfrijdende auto’s het brandstofgebruik met 20% kunnen reduceren in vergelijking met een gemiddelde bestuurder. Aan de andere kant, als zelfrijdende auto’s eenmaal in het bezit zijn van consumenten, zal het aantal ritten en afgelegde kilometers stijgen. Consumenten zullen hun auto de weg op sturen voor ritjes die ze anders nooit zouden doen als ze daarvoor zelf moeten rijden en dus kostbare tijd aan zouden verliezen. Aan de andere kant, als carsharing een vlucht gaat nemen en je moet betalen per rit, zal de vraag en dus het aantal gereden kilometers afnemen. En wat als alle zelfrijdende auto’s elektrische auto’s zijn? Wat is daarvan de impact voor de oliemaatschappijen?

De impact van de zelfrijdende auto voor (auto)verzekeraars

De impact van de zelfrijdende auto voor (auto)verzekeraars is groot. Zelfrijdende auto’s worden naar verwachting veel veiliger; ze worden niet dronken of raken snel afgeleid, rijden niet te hard en nemen geen onnodig risico. Die dingen die de mens regelmatig doet. “Meer dan 90% van de ongelukken vindt plaats door een fout van een bestuurder” zegt Professor Robert W. Peterson van het Center for Insurance Law and Regulation op de Santa Clara University School of Law.

“Er is zeer goede reden om te geloven dat met de zelfrijdende auto, het aantal ongelukken enorm zal dalen, de impact groot zal zijn op de hoogte van de premie voor autoverzekeringen.”

zelfrijdende auto impact dagelijks leven

“Auto’s kunnen natuurlijk altijd nog gestolen of beschadigd worden” zegt Michael Barry, de v.p. of media relations bij het Insurance Information Institute. “De nieuwe technologie voor de zelfrijdende auto gaat een dramatisch impact hebben op het aantal claims dat nu nog wordt ingediend bij autoverzekeraars. Het hele verzekeringsmodel zal opnieuw uitgevonden gaan worden. Het is nu nog te vroeg om met zekerheid te kunnen zeggen op welke wijze de hoogte van de verzekeringspremie beïnvloed wordt. Maar de kans is groot dat betrokken bij een auto-ongeluk met een zelfrijdende auto eerder gebeigd zijn de fabrikant of de leverancier van software aan te klagen. Dan, zoals nu het geval is, de bestuurder van de auto.

In eerste instantie zullen de in State Farm Insurance, Allstate Corp. (ALL), Liberty Mutual Group, Berkshire Hathaway Inc.’s (BRK-A) GEICO, Citigroup Inc.’s (C) Travelers Group verzekeraars een groot voordeel hebben door een afname in het aantal ongelukken en uit te keren vergoedingen. Echter, dit is slechts een tijdelijk voordeel voor de verzekeraars. De verwachting is dat het totale aantal auto’s drastischzal afnemen (onder meer door car-sharing) en daarmee dus ook het het aantal verzekerden zal afnemen. De verwachtingen zijn zelfs dat de verplichte auto-verzekering wellicht wordt opgeheven. Nu we het toch over financiële dienstverlening hebben, wat dacht u van de impact van de zelfrijdende auto op de financiële instellingen (banken) die leningen verstrekken voor de aanschaf van een nieuwe auto? ( In America geldt dit bij 70% van de aanschaf)

Volgens een rapport van de Universiteit van Texas zal, wanneer slechts 10% van de auto’s op de Amerikaanse wegen zelfrijdend is, meer dan $37 miljard besparing gerealiseerd worden door tijdwinst, minder brandstofgebruik, afname van het ongelukken en dodelijke ongelukken. Bij een penetratie van 90% ligt dit bedrag al op $450 miljard per jaar.

De impact van de zelfrijdende auto op vervoersbedrijven

Zelfrijdende auto’s gaan ook zeker invloed hebben op vervoersbedrijven als taxi’s, koeriersbedrijven en autoverhuurbedrijven hebben, maar zal ook nieuwe industrieën gaan creeeren. Zo zal er een “pay-as-u-go”industry opstaan die kleine groepen van a naar b zal transporteren. Een onderzoek heeft aangetoond dat een vloot van 9.000 zelfrijdende taxi’s voldoende is om heel Manhattan te kunnen voorzien van vervoer. Voor rond de 40 cent per mile (vergeleken met tussen de $4-6 dollar per mile nu). Er zijn circa 13.000 taxi licenties in New York momenteel.

De impact van de zelfrijdende auto op de spoorwegen

Zelfrijdende auto’s gaan ook de strijd aan met de spoorwegen. ”Een zelfrijdende auto biedt straks het zelfde gemak als treinen nu doen met de toegevoegde waarde van deur tot deur transport, iets wat de trein niet kan bieden” zegt Peterson. “Aan de andere kant, een aanbod van zelfrijdende auto’s bij de stations zal treinvervoer weer aangenaam kunnen maken”. “De technologie van autonoom vervoer werkt tenslotte al op containerterminals, luchthavens en in de mijnindustrie”. “Rio Tinto Group, een groot mijnbouwbedrijf gebruikt zelfrijdend vrachtvervoer al in grote aantallen. ”Europese landen zijn aan het experimenteren, het levert nu al 10% in brandstof reductie op”.

Juridische en ethische bezwaren van de zelfrijdende auto

Er zullen veel juridische obstakels weggenomen moeten worden om de introductie van de zelfrijdende auto op de openbare wegen mogelijk te maken. Ook privacy-issues moeten worden opgelost (wie zal toegang krijgen tot alle informatie die deze auto’s opslaan? ). En hoe gaan we om met beveiliging en hackers? In theorie kunnen deze hackers toegang krijgen en controle overnemen van deze auto’s. En hackers staan natuurlijk niet bekend om hun behoudende levenswijze en burgerzin.

De zelfrijdende auto, wie worden de winnaars van deze revolutie?

Hoe het ook gaat zijn, de zelfrijdende auto komt eraan, en sneller dan we denken. De volledige adoptie zal nog decennia duren, maar hun toegevoegde waarde, kostenreductie, veiligheid en ander factoren maken ze alom tegenwoordig en onmisbaar. Zoals bij elke technologische revolutie, bedrijven kijken vooruit, passen zich aan en de grootste en snelste zullen overleven en floreren. Bedrijven die investeren in oude technologieën en gewoonten moeten zich aanpassen anders is de kans groot dat zij zullen uitsterven.

Bron: Investopedia

Foto’s: Flickr

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...