Buitenland Uitgelicht

Amerikanen voelen zich onveilig in een zelfrijdende auto

Amerikanen voelen zich onveilig in zelfrijdende auto
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Er verscheen deze week een artikel in Forbes Magazine gebaseerd op een uitvoerig onderzoek van de AAA, de Amerikaanse ANWB. waaruit bleek dat 78% van de Amerikaanse weggebruikers zich onveilig zouden voelen in een volledig zelfrijdende auto. Toch geeft ook  59%  aan dat ze wel graag zelfrijdende technologie in hun volgende auto zouden willen hebben. Amerikanen willen wel de technologie, maar het volledig opgeven van controle over de auto lijkt nog een brug te ver.

Greg Bannon de AAA directeur van Automotive en Engineering en Industry geeft aan:

“A great race towards autonomy is underway and companies are vying to introduce the first driverless cars to our roadways,”

 “However, while U.S. drivers are eager to buy vehicles equipped with autonomous technology, they continue to fear a fully self-driving vehicle.”

 

A new AAA survey shows that most Americans are leery of self-driving cars

Belangrijkste uitkomst uit Amerikaanse AAA onderzoek naar zelfrijdende auto’s

(Bron: AAA)

Hoogtepunten uit het onderzoek naar zelfrijdende auto’s in Amerika?

 

  • Meer dan de helft  (54%) van de Amerikaanse autorijders voelen zich niet veilig om een weg te delen met zelfrijdende auto’s.
  • Ongeveer eenderde van de autorijders (34%) geeft aan dat het geen verschil zou maken.
  • Slechts 10% geeft aan dat ze zich veiliger zouden voelen.
  • Vrouwen (58%) voelen zich minder veilig ten opzichte mannen (49%).
  • De zogenaamde Baby Boomers (60%) voelen zich minder veilig dan Generation X (56%) of Millennials (41%)
  •  Millennials (70%) geven aan dat ze zeker gebruik gaan maken van de nieuwe technologieen vergeleken met Generation X (54%) en Baby Boomers (51%).

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...