Algemeen

Onderzoek: 10 miljoen zelfrijdende auto’s in 2020

onderzoek toekomst zelfrijdende auto 2020
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Het idee van zelfrijdende auto’s is niet meer zo futuristisch als we ooit dachten. Fabrikanten als Mercedes, BMW en Tesla integreren al zelfrijdende functies als een autopilot in hun nieuwste modellen. In die auto’s kan dus al grotendeels autonoom gereden worden. Naast de bestaande fabrikanten zijn er ook tech-companies die meedoen aan de race om als eerste een volledig zelfrijdende en zelfsturende auto te introduceren. Google is al bezig met het testen van de Google selfdriving car op de openbare weg in Californië.

Onderzoek toont aan: 10 miljoen zelfrijdende auto’s in 2020

De onderzoeksafdeling van Business Insider, BI Intelligence, heeft een diepgaande analyse gemaakt van de huidige stand van zaken (eind juni 2015) op het gebied van robotauto’s. Het onderzoek geeft ook een voorspelling van de (snelheid) van de ontwikkeling op technologisch vlak.

onderzoek toekomst zelfrijdende auto 2020

Daarnaast geeft Business Insider ook de economische impact aan van een grootschalige introductie van de zelfrijdende auto. En heeft ook in kaart gebracht wat de grootste barrières en hobbels zijn die een introductie van de autonome auto in de weg staan momenteel.

Enkele highlights uit het onderzoek:

  • De techniek die gebruikt wordt om auto’s zelfstandig te laten rijden is geen toekomstmuziek meer. Veel nieuwe modellen van de meeste fabrikanten beschikken al over de techniek om de auto’s zelfstandig te laten accelereren, remmen en binnen de rijbaan te blijven zonder tussenkomst van een bestuurder.
  • In het onderzoek wordt onderscheid gemaakt tussen volledig autonoom rijdende auto’s en semi-autonoom. Volledig zelfrijdende voertuigen rijdt zelfstandig van punt A naar punt B en reageert zelfstandig op alle verkeerssituaties die denkbaar zijn zonder interactie van een bestuurder. De verwachting is dat deze auto’s in 2019 op de openbare weg geïntroduceerd zullen worden.
  • De voorspelling is dat aan het eind van 2020 er rond de 10 miljoen zelfstandig rijdende auto’s zullen zijn. Volledig en semi-volledig autonoom rijdend.
  • Volledig autonoom rijdende auto’s worden verder nog onderverdeeld in varianten met en zonder bestuurder. Vanwege wetgeving en verzekeringsvraagstukken rondom zelfrijdende auto’s is de verwachting dat volledig zelfrijdende auto’s met een bestuurder binnen 5 jaar worden geïntroduceerd. De introductie van volledig zelfrijdende auto’s zonder bestuurder heeft langer nodig om toegelaten te mogen worden op de openbare weg.
  • Een van de grootste voordelen van autonome auto’s is het terugdringen van het aantal dodelijke verkeersslachtoffers. Een onderzoek van KPMG in de UK toont aan dat tussen 2014 en 2030 het aantal dodelijke slachtoffers met 2500 zal verminderen.

In het onderzoek wordt aangegeven dat er nog veel barrières zijn. De kosten van de productie moeten naar beneden om zelfrijdende auto’s voor een groot publiek betaalbaar te maken. Ook liggen er veel uitdagingen op het gebied van het aanpassen van bestaande wet- en regelgeving.

Het volledig onderzoek is tegen betaling van 495 dollar te downloaden op de site van Business Insider.

 

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...