Algemeen

Overzicht werkstukken Zelfrijdende auto

werkstuk zelfrijdende auto
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Ik word regelmatig benaderd door scholieren en studenten die voor hun middelbare school of opleiding een (profiel)werkstuk maken met als thema de zelfrijdende auto. Ik heb al langer het plan om een soort van kit of toolbox te maken voor onderzoekers, studenten en scholieren. Maar het is natuurlijk veel leuker om al die werkstukken en thesis van iedereen hier te delen. Zodat men inspiratie kan opdoen en wellicht elkaar ook kan helpen. heb jij ook een vraag over je werkstuk of zou je je onderzoek of werkstuk op deze site willen publiceren? Neem gerust contact met me op.

Havo 5 werkstuk: de economische gevolgen van zelfrijdende auto’s in Nederland

door David Knibbe, Blijham

Inleiding

Mijn profielwerkstuk gaat over zelfrijdende auto’s. Ik heb voor dit onderwerp gekozen, omdat ik zelf vrachtwagenchauffeur ben. Ik wilde eigenlijk onderzoeken of de chauffeur vervangen zou worden door de zelfrijdende vrachtauto, maar deze vraag vond ik te smal. Daarom heb ik focus gelegd op zelfrijdende auto’s. Bovendien lijkt de ontwikkeling en invoering van zelfrijdende auto’s een grote impact te hebben op zaken als de fileproblematiek, de verkeersveiligheid, de infrastructuur, de verzekeringsbranche en de werkgelegenheid.

Mijn hoofdvraag is:

Wat zouden de economische gevolgen kunnen zijn van zelfrijdende auto’s in Nederland?

Mijn deelvragen zijn:

1.Wat is een zelfrijdende auto?

2.Hoe is een zelfrijdende auto ontstaan?

3.Wat is de rol van zelfrijdende auto’s ten aanzien van het fileprobleem?

4.Wat is de rol van zelfrijdende auto’s ten aanzien van de verkeersveiligheid?

5.Wettelijke aansprakelijkheid; zelfrijdende auto of bestuurder?

6.Welke beroepen worden door de zelfrijdende auto beïnvloed?

Mijn hypothese is:

De zelfrijdende rijdende auto heeft een positieve invloed op de economie.

Download hier het gehele werkstuk: HAVO 5 Profielwerkstuk De zelfrijdende auto in Nederland

werkstuk zelfrijdende auto

Afstudeeronderzoek / Thesis TU Delft: Ongeluk door zelfrijdende auto als erger ervaren

door Bart Overakker

Zelfrijdende auto’s moeten wel heel erg veilig zijn om sociaal te worden geaccepteerd. Een dodelijk ongeluk dat wordt veroorzaakt door een technische fout van een zelfrijdende auto, wordt als minstens 4,5 keer zo erg beschouwd als een dodelijk ongeluk door een menselijke fout. Dat blijkt onder meer uit het onderzoek van Bart Overakker, die op donderdag 12 oktober afstudeert bij de faculteit TBM van de TU Delft.

Zelfrijdende auto’s komen er aan, is de algemene verwachting. Ze kunnen op termijn helpen om de verkeersveiligheid te verhogen, de bereikbaarheid te verbeteren en de impact op het milieu te verminderen. Maar ze zijn niet perfect; een technische fout kan altijd voorkomen. Bovendien kunnen zelfrijdende auto’s in principe worden gehackt. Beide situaties kunnen leiden tot (dodelijke) ongelukken. De invoering van zelfrijdende auto’s is daarmee niet alleen een technisch, maar ook een sociaal en ethisch probleem.

Sociale acceptatie

‘Vreemd genoeg is hier nog nauwelijks echt onderzoek naar gedaan’, zegt afstudeerder Bart Overakker. ‘Op algemeen filosofisch niveau wordt er wel over nagedacht en er is ook wel empirisch onderzoek. Maar dat laatste richtte zich enkel op de bestuurder zelf en niet op mogelijke andere partijen. Daarom wilde ik onderzoek doen dat de sociale acceptatie van zelfrijdende auto’s meet, met als een van de kernvragen: worden dodelijke verkeersongelukken door zelfrijdende auto’s anders gewogen dan dodelijke verkeersongelukken die door de mens worden veroorzaakt?’

Basisschool groep 8 werkstuk Zelfrijdende auto

door Stijn Nuvemann

Ik ben in contact gekomen met Stijn Nuvemann die in groep 8 van de basisschool een werkstuk heeft gemaakt over zelfrijdende auto’s. Hij heeft zijn werkstuk in de vorm van een website gepubliceerd. Klik hier voor het werkstuk.

Universiteit Utrecht: de zelfrijdende auto, een symbiose van mens en machine. Onderzoek naar handover van semi-autonome auto’s.

door Chris Janssen

Een onderzoek vanuit de vraag: hoe effectief vroege waarschuwingen zijn voor hand-over in semi-autonome auto’s? tegenwoordig hebben auto’s vele rijhulpsystemen die de veiligheid vergroten. In dit onderzoek wordt gekeken naar de effecten hiervan.

Hieronder een animatie van het onderzoek, de volledig publicatie is hier te koop.

 

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...