Algemeen

Provincie Gelderland stopt proef Wepod

wepod-proef-gelderland
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

De provincie Gelderland heeft onlangs bekend gemaakt dat het wil stoppen met de zelfrijdende busjes (WePod) op het traject Ede-Wageningen. De provincie heeft ruim 4 miljoen euro geïnvesteerd en is nu op zoek naar bedrijven die de proef willen continueren. Dus wil je een zelfrijdend busje kopen?

wepod-proef-gelderland

Proef wordt stopgezet

De techniek bleek veel ingewikkelder dan gedacht. Zo halen de voertuigen bij lange na niet de beloofde 50 kilometer per uur. De WEpods hebben tot nu toe alleen wat passagiers vervoerd over de Wageningse campus, waar ze iedere dinsdag van 11.00 tot 13.00 uur als busdienst hun routes rijden.

Nederland had met de livegang van de Wepod’s een wereldprimeur, het waren de eerste zelfrijdende voertuigen op de openbare weg. Men is nu op zoek naar bedrijven en marktpartijen die het stokje willen overnemen.

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...