Algemeen Verzekeringen

Tesla introduceert verzekering zelfrijdende auto

tesla-verzekering-zelfrijdende-auto
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

In Hong Kong en Australië heeft Tesla een verzekering geïntroduceerd speciaal voor zelfrijdende auto’s van Tesla. InsuremyTesla heet de verzekering en is in samenwerking met QBE Insurance in Australië en Axa General Insurance in Hong Kong.

De hoogte van de premie van de verzekering is nog niet bekend gemaakt, maar naar verluidt hebben enkele Tesla-rijders in Australië de verzekering aangeboden gekregen voor een startprijs van omgerekend 808 euro per jaar.

Het is ook nog niet bekend of het verzekeringsprogramma ook in andere landen wordt uitgerold. In Nederland schatten diverse verzekeraars de risico’s van de Tesla in het begin te rooskleurig in, waardoor de premies al snel enorm stegen.

tesla-verzekering-zelfrijdende-auto

Tesla-verzekering ook in Nederland?

Tesla Nederland woordvoerder Berith Behrens vertelt desgevraagd aan Automotive dat het aanbod ook naar Europa komt. “Wanneer dit precies zal zijn, zal per land verschillen.” Opvallend aan de verzekering van deze zelfrijdende auto is dat als de Tesla binnen 3 jaar van aanschaf total loss raakt bij een ongeluk of botsing, de eigenaar een compleet nieuwe auto geleverd krijgt.

Autoverzekering zelfrijdende auto vergelijken?

Echte polissen voor zelfrijdende auto’s zijn er nog niet in Nederland. Achmea is bijvoorbeeld wel ervaring aan het opdoen door de elektrische deelauto’s van Amber te verzekeren. Die kunnen op termijn volledig autonoom rijden. Voor elektrische auto’s zijn er wel al of specifieke autoverzekeringen of bestaande verzekeringen die aanvullende opties hebben als het een elektrische auto betreft. Mocht je besluiten om een elektrische auto aan te schaffen, dan kan je via Independer of bijvoorbeeld overstappen.nl een autoverzekering vergelijken.

En mocht je een elektrische auto aan willen schaffen, dan is een veelgestelde vraag wat de kosten voor het opladen gaan worden, het energieverbruik. Ook wat betreft energievergelijk zijn er handige sites om energietarieven te vergelijken. Overstappen.nl en gaslict.com bijvoorbeeld.

verbruik elektrische zelfrijdende auto

bron: gaslicht.com

Autopilot oorzaak dodelijke ongevallen?

Tesla kwam afgelopen tijd in het nieuws door een aantal ongevallen met de Autopilot. In de VS kwam daardoor een bestuurder te overlijden en in Nederland overleed onlangs ook iemand nadat hij met hoge snelheid met zijn Tesla op een boom was geklapt. Niet zozeer door de zelfrijdende functie, maar wel doordat de brandweer moeite had met het openknippen van de elektrische auto. Zoals gebruikelijk heeft Tesla zelf ook een onderzoek gestart naar de oorzaak en de gevolgen.

zelfrijzende-auto-ongeluk-verzekering

Wie is aansprakelijk bij een ongeval met een zelfrijdende auto?

Veel verzekeraars voorspellen dat de aansprakelijkheid bij een ongeluk of schade met een autonome auto gaat verschuiven. Van de bestuurder naar de eigenaar van de auto. Dat betekent dat de fabrikanten dus het risico gaan dragen als de zelfrijdende auto op grote schaal wordt geaccepteerd. Enerzijds omdat er geen menselijk persoon in charge is, en anderzijds door de trend van bezit naar gebruik. Waarbij consumenten geen zelfrijdende auto zullen aanschaffen, maar er gebruik van willen aken als dat nodig is (het zogenaamde e-hailing)

 

 

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...