Algemeen

Top 10 populaire boeken over zelfrijdende auto’s

boek 2030 The Driverless World Business Transformation from Autonomous Vehicles
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Wil je meer weten over zelfrijdende auto’s? Over de werking, de techniek, de belangrijkste spelers en bedrijven op dit gebied, de impact op steden, op beleidsmakers, toekomstige businessmodellen? Dan heb ik een aantal boeken voor je geselecteerd die echt de moeite waard zijn om te lezen. Hieronder een overzicht van de top 10 populaire boeken over zelfrijdende auto’s. Met handige deeplinks om ze gelijk online te bestellen.

Boek 1: Self-Driving Cars (Introducing Issues with Opposing Viewpoints) (mei 2018)

Zelfrijdende auto’s zijn werkelijkheid geworden. Experts suggereren dat auto’s zonder bestuurder binnen vijf tot twintig jaar op onze wegen verschijnen en Uber heeft al in geselecteerde steden een zelfsturend auto-programma uitgezet. Auto’s zonder bestuurder zijn ongetwijfeld cool, maar zijn ze veilig? Waarom hebben we zelfrijdende auto’s nodig? Is het een kwestie van technologie die een ‘behoefte’ creëert, of zullen ze daadwerkelijk een voordeel voor de samenleving opleveren? Dit fascinerende en actuele deel boek een gevarieerd aanbod aan perspectieven, geschreven door experts op dit eenentwintigste-eeuwse onderwerp.

boek zelfrijdende auto

Bekijk het boek hier

Boek 2: Autonomousity: Autonomous Vehicles and Emerging Business Models (april 2019)

Dit boek beschrijft heel helder de dynamiek die vandaag de dag geldt in het zelfrijdende ecosysteem. Hoe behaal je conurrentievoordeel? Terwijl gevestigde exploitanten en fabrikanten zichzelf omvormen tot mobiliteitsondernemingen om relevant te zijn voor de markt, vinden nieuwkomers gedifferentieerde inkomstenkanalen in bestaande industrieën en markten en die zorgen voor verstoring en disruptie. Het is een must om te lezen; licht werpen op wat zeker de volgende discussie over technologie en bedrijfsmodellen zal worden om de implementatie te versnellen.

In het boek gaat het over vier krachten die het autonome bedrijfslandschap van voertuigen vormgeven:

 1. Technologie,
 2. Concurrentie,
 3. Monetisatie,
 4. Beleid.

Wat gebeurde er in de auto-industrie, wat ertoe leidde dat startups de innovatiesterren werden en OEM’s inhaalden voor hen * Hoe we springen van auto’s bestuurd door mensen naar auto’s die intelligent en onafhankelijk worden * Waarom gebruikers de nieuwe klanten zijn in plaats van eigenaren * Met alle bedrijven in een strakke race, wie zal het halen naar de finish en hun eerst robo-taxi’s * Welke strategische partnerschappen zullen het nuttigst zijn om een ​​zelfsturend product op de markt te brengen?

Dit boek is ideaal voor beginnende oprichters van mobiliteit, managers van technische bedrijven, OEM-managers en regelgevende instanties die proberen de commercialisatiemogelijkheden te begrijpen.

populaire boeken autonome auto nieuwe businessmodellen

Bekijk het boek hier

Boek 3: Creating Autonomous Vehicle Systems (Synthesis Lectures on Computer Science) (april 2017)

Dit boek is het eerste technische overzicht van autonome voertuigen geschreven voor een algemeen computer- en engineeringpubliek, dus met een behoorlijke technische focus. De auteurs delen hun praktische ervaringen met het creëren van autonome voertuigsystemen. Deze systemen zijn complex, bestaande uit drie belangrijke subsystemen:

 1. algoritmen voor lokalisatie, perceptie, en planning en controle;
 2. cliëntsystemen, zoals het besturingssysteem voor robots en het hardwareplatform; en
 3. het cloudplatform, dat gegevensopslag, simulatie, high-definition (HD) mapping en deep learning-modeltraining omvat.

Het algoritme-subsysteem extraheert zinvolle informatie uit sensor-ruwe gegevens om de omgeving ervan te begrijpen en beslissingen over zijn acties te nemen. Het cliënt-subsysteem integreert deze algoritmen om te voldoen aan de realtime- en betrouwbaarheidsvereisten. Het cloudplatform biedt offline computer- en opslagmogelijkheden voor autonome voertuigen. Met behulp van het cloudplatform kunnen we nieuwe algoritmen testen en de HD-kaart plus bijwerken en betere herkennings-, volg- en beslissingsmodellen ontwikkelen.

Dit boek bestaat uit negen hoofdstukken:

 • Hoofdstuk 1 biedt een overzicht van autonome voertuigsystemen;
 • Hoofdstuk 2 richt zich op lokalisatietechnologieën;
 • Hoofdstuk 3 bespreekt traditionele technieken die worden gebruikt voor perceptie;
 • Hoofdstuk 4 bespreekt op diep leren gebaseerde technieken voor perceptie;
 • Hoofdstuk 5 introduceert het plannings- en controlesubsysteem, met name voorspelling en routeringstechnologieën;
 • Hoofdstuk 6 richt zich op motion planning en feedbackcontrole van het subsysteem planning en besturing;
 • Hoofdstuk 7 introduceert op versterking gebaseerde, op leer gebaseerde planning en controle;
 • Hoofdstuk 8 gaat in op de details van het ontwerp van clientsystemen;
 • Hoofdstuk 9 biedt de details van cloudplatforms voor autonoom rijden.

Dit boek is nuttig voor iedereen die geïnteresseerd is in de technische werking van een zelfrijdende auto.

beste en populaire boeken over zelfrijdende auto's

Bekijk het boek hier

Boek 4: Autonomous Vehicle Technology: A Guide for Policymakers (Rand Transportation, Space, and Technology Program) (2014)

Hoewel al enigszins gedateerd uit 2014 lijkt dit boek toch erg handige inzichten te geven voor beleidsbepalers, beleidsmedewerkers, ambtenaren, planologen en politici. Autonome voertuigtechnologie kan de sociale welvaart aanzienlijk verbeteren. Dit rapport behandelt de vele problemen op het gebied van wetgeving, ethiek, regelgeving en aansprakelijkheid die deze technologie met zich mee zal brengen.

boek impact beleidsmakers komst zelfrijdende auto

Bekijk het boek hier

Boek 5: Autonomous Vehicles: Opportunities, Strategies, and Disruptions (2018)

Autonome voertuigen zullen onze fundamentele levensstijl veranderen en daarmee mogelijk de belangrijkste kansen van deze eeuw creëren. De voordelen zijn ongekend. De uitdagingen zijn groot maar niet onoverkomelijk. De strategieën zijn opwindend. De verstoring in bestaande markten zal beangstigend zijn. Autonome voertuigen: kansen, strategieën en verstoringen, geschreven door een succesvolle consultant en auteur op het gebied van technologiestrategieën, bieden uniek inzicht en perspectief op autonome voertuigen:

 • Kijk hoe basislevensstijlen zullen worden getransformeerd met nieuwe, goedkope en zeer handige transportmethoden.
 • Meer informatie over autonoom rijden, wat het betekent en de technologieën die dit mogelijk maken.
 • Overweeg de ongekende voordelen die autonome voertuigen met zich mee zullen brengen.
 • Ontdek autonome ritdiensten en hoe het een van de grootste industrieën ooit wordt, maar tegelijkertijd een van de belangrijkste verstoringen.
 • Begrijp de opwindende nieuwe markten die autonome voertuigen zullen creëren.
 • Verken de verwachte strategieën voor elk van de grote bedrijven die strijden om deze opwindende markten.
 • Begrijp de waarschijnlijke verstoringen van autonome voertuigen en de marktverschuivingen die zij met zich meebrengen.
 • Wees voorbereid op de toekomst!

Naast een algemeen perspectief op autonome voertuigen, bevat het boek projecties voor belangrijke markten, nieuwe economische en bedrijfsmodellen en een specifiek tijdschema voor de ontwikkelingsfasen. Het is een must-read voor iedereen die betrokken is bij autonome voertuigen, en voor degenen die zullen worden beïnvloed door de komst van autonome voertuigen. Bovendien is het een uitstekende introductie voor diegenen die er gewoon nieuwsgierig naar zijn.

boek autonomous vehicles

Bekijk het boek hier

Boek 6: Introduction to Driverless Self-Driving Cars: The Best of the AI Insider

Gebaseerd op zijn populaire AI Insider-kolom en lezersfeedback, dit is Dr. Eliot’s boeiende inleiding  over de snelle opkomst van autonome, zelfrijdende en zelfsturende auto’s. Leesbaar voor iedereen, ontdek de onderliggende technologie die zelfrijdende auto’s mogelijk maakt. Leer bovendien over de belangrijkste bedrijfsaspecten, economie en politiek die de toekomst van zelfrijdende auto’s bepalen. Essentiële elementen van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning komen aan bod, evenals blockchain, bitcoins, genetische algoritmen, neurale netwerken en meer.

boek introductie zelfrijdende autos

Bekijk het boek hier

Boek 7: Zelfrijdende auto’s, kansen en knelpunten van autonoom vervoer (mei 2019)

Dit Nederlandse boek is geschreven door journalist Jeroen Horlings en is in mei 2019 uitgegeven. Het geeft een helder beeld over de huidige stand van zaken in Nederland op het gebied van autonoom vervoer en zelfrijdende auto’s. Hier de korte introductie door de schrijver zelf:

We kunnen het ons nog niet voorstellen, maar tussen nu en circa 15 jaar zullen autonoom rijdende auto’s op de openbare weg een normaal beeld worden. Op dit moment zijn er door testwagens al miljoenen kilometers afgelegd zonder handen aan het stuur. Ondanks enkele incidenten zijn de resultaten beter dan van menselijke bestuurders. Jaarlijks overlijden er wereldwijd meer dan 1,3 miljoen mensen door verkeersongelukken en 94% daarvan is het gevolg van foutief menselijk handelen.

Een zelfrijdende auto wordt nooit moe, heeft geen ego, raakt niet afgeleid door een smartphone en drinkt ook geen alcohol. Er liggen dus kansen om ongelukken in het verkeer drastisch te verminderen. Bovendien zouden autonome auto’s het mogelijk maken om onze tijd in het verkeer nuttiger te besteden. Dit heeft potentieel zeer grote gevolgen voor transport en mobiliteit, zoals taxi’s en vrachtwagens. Voor bedrijven en werknemers biedt dit zowel kansen als bedreigingen.

Zelfrijdende auto’s zorgen mogelijk voor de grootste maatschappelijke veranderingen ooit: minder files, minder ongelukken, dynamische wegen, werken tijdens woon-werk-verkeer, lege parkeergarages, deelauto’s in plaats van autobezit, maar ook massaal baanverlies. Wat komt er allemaal op ons af, wat is er nu al mogelijk, hoe werkt het, hoe zit het met de wetgeving, welke de knelpunten moeten overwonnen worden en wat voor gevolgen heeft autonoom vervoer voor de wereld zoals wij die nu kennen? En natuurlijk de hamvraag: wanneer is het zo ver?

boek Zelfrijdende auto's, kansen en knelpunten van autonoom vervoer

Bekijk het boek hier

Boek 8: Hacking Connected Cars: Tactics, Techniques, and Procedures (nov 2019)

Een handboek over de gevaren van cyberdreigingen, kwetsbaarheden en risico’s voor verbonden auto’s. Gebaseerd op actuele penetratietesten en risk assesments. Geschreven door Alissa Knight.

Hacking Connected Cars beschrijft de tactieken, technieken en procedures (TTP’s) die worden gebruikt om auto’s en autonome voertuigen te hacken om zo kwetsbaarheden die cyber-fysieke voertuigen beïnvloeden, te identificeren en te verminderen. Dit boek is geschreven door een veteraan op het gebied van risicobeheer en penetratietesten van IoT-apparaten en aangesloten auto’s en geeft een gedetailleerd overzicht van hoe penetratietesten, bedreigingsmodellen en risicobeoordelingen van telematicabesturingseenheden en infotainmentsystemen kunnen worden uitgevoerd. Dit boek laat zien hoe kwetsbaarheden in draadloze netwerken, Bluetooth en GSM kunnen worden uitgebuit om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van verbonden auto’s te beïnvloeden.

Personenauto’s hebben de afgelopen vijf jaar een enorme toename in connectiviteit gekend en dat zal alleen maar blijven toenemen door de uitbreiding van The Internet of Things en de toenemende vraag van consumenten naar always-on connectiviteit. Fabrikanten en OEM’s hebben de mogelijkheid nodig om updates te pushen zonder dealerbezoek te vereisen. Maar dit maakt de systemen van het voertuig gevoelig ​​voor aanvallen van buitenaf. Dit boek onderzoekt de problemen en biedt geavanceerde preventieve tactieken die beveiligingsmedewerkers, onderzoekers en verkopers kunnen gebruiken om verbonden auto’s veilig te houden zonder concessies te doen aan de connectiviteit.

 • Voer penetratietests uit van infotainmentsystemen en telematica-besturingseenheden via een stapsgewijze methodische handleiding
 • Analyseer risiconiveaus rond kwetsbaarheden en bedreigingen die van invloed zijn op vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid
 • Voer penetratietests uit met dezelfde tactieken, technieken en procedures die door hackers worden gebruikt

Van relatief kleine functies zoals automatisch parallel parkeren tot volledig autonome zelfrijdende auto’s: alle aangesloten systemen zijn kwetsbaar voor aanvallen. Omdat connectiviteit een manier van leven wordt, wordt de behoefte aan beveiligingsexpertise voor systemen aan boord van voertuigen steeds dringender. Hacking Connected Cars biedt praktische, uitgebreide richtlijnen voor het veilig houden van deze voertuigen.

boek hacking connected cars

Bekijk het boek hier

Boek 9: 2030 The Driverless World: Business Transformation from Autonomous Vehicles (TIP)

“2030 The Driverless World” is een zakenboek, met een verhaal van een tijdreiziger over hoe je van 2017 naar de Driverless World van 2030 kunt komen, waar menselijke chauffeurs de weg delen met autonome voertuigen en voetgangers die op jay-walking lopen. “Sudha neemt ons mee op een ritje naar de niet zo verre toekomst van 2030, waar auto-AI het nieuwe normaal is. Met haar expertise op het gebied van cognitive IoT deelt Sudha hoe auto’s zonder bestuurder zowel met ons als met onze slimme stadsinfrastructuur communiceren. De GPS voor de transformatie van personenauto’s, semi-vrachtwagens en stedelijke mobiliteit “.- Ken Herron CMO Unified Inbox LLC.

De auteur deelt de visie van de Driverless World en leidt ons door de zakelijke mogelijkheid, risico’s, regelgeving en de vele transformaties van bedrijven die nodig zijn om ons van 2017 tot 2030 en daarna te krijgen. Stel je voor dat als de weg de auto kan vertellen of het ijzig is, verkeerslichten en parkeerplaatsen de auto’s signaleeren en wearables de auto vertelden over hun behoeften op het gebied van gezondheid, emoties en entertainment. De auteur voorspelt dapper dat dit in de komende 10-15 jaar een iteratie zal zijn die innovaties en verstoringen van verschillende industrieën zal creëren, waardoor ondernemers en innovators een kans krijgen om nieuwe bedrijven te creëren, nieuwe toepassingen van autonome voertuigen te vinden, zich opnieuw te verbeelden vervoer, hergebruik van grond en stedelijke mobiliteit. Terwijl je dit boek leest stap je in een wereld van inspiratie in de autonome rijstijl van 2030. We zullen kijken naar de impact op onze banen, steden en mobiliteit. We zullen leren hoe de nuances van menselijke communicatie op de weg tegen 2030 in technologie zijn vertaald. Waardoor veel cognitieve IoT-apparaten zijn ontstaan ​​die van invloed zijn op steden, transport en stedelijke mobiliteit. We gaan dieper in op de transformatie van Automotive, Transportation en Cities. We zullen praten over regulering en governance en hoe steden en landen de technologie van AI hebben overgenomen om gegevens en algoritmisch beheer van zelfrijdende auto’s te vragen. Een hoofdstuk gaat over wat de zelfrijdende auto ziet om ons te helpen de technologie achter deze autonome voertuigen te begrijpen. Tot slot, kijk vooruit hoe we kunnen komen tot een volledig autonome rijstijl.

“Sudha Jamthe schrijft in dit boek over auto’s als morele machines, over onze vaste aannames van wat mens-alleen domein is, uitdaagt als we machines creëren die hun omgeving leren kennen, reageren op onze emoties en empathie reflecteren.De toekomst is nu, en de erfenis we achterlaten voor toekomstige generaties is de zorgvuldige overweging van onze vandaag genomen beslissingen waard. ” – Tamara McCleary, Global Technology Influencer en CEO, Thulium.co

boek 2030 The Driverless World Business Transformation from Autonomous Vehicles

Bekijk het boek hier

Boek 10: Disruptive Transport: Driverless Cars, Transport Innovation and the Sustainable City of Tomorrow

Met de opkomst van gedeelde en verbonden voertuigen, autonome voertuigen en andere transporttechnologieën, overtreft technologische verandering stadsplanning en beleid. Of stedenbouwkundigen, planologen en beleidsmakers het leuk vinden of niet, deze transformaties zullen op hun beurt resulteren in ingrijpende veranderingen in straten, landgebruik en steden. Maar slimmer transport vertaalt zich niet noodzakelijkerwijs naar meer duurzaamheid of rechtvaardigheid. Er zijn duidelijke kansen om transportation nieuwe vorm te geven, en om ze te gebruiken om steden te hervormen en de sociaal-economische gezondheid van steden en bewoners te verbeteren. Er zijn mogelijkheden om botsingen te verminderen en dus de verkeersveiligheid te vergroten. Om de toegang tot gezondheidszorg te verbeteren voor degenen die dit het meest nodig hebben. Er is ook potentieel om mensen aan een baan te binden en de manier te veranderen waarop steden de ruimte organiseren en reizen optimaliseren.

Tot op heden is er weinig discussie geweest over de functie en de sociale implicaties van deze technologie. Verder is de beleidsdialoog over het toekomstige vervoer achtergebleven, met name op het gebied van duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid. Er is weinig werk verricht met betrekking tot de besluitvorming in deze omgeving met hoge onzekerheden – een tekortkoming die zorgwekkend is omdat beleid, wetten en maatregelen voor landgebruik en vervoer lange doorlooptijden hebben.

Dit is een van de eerste boeken die onderzoek doet naar de impact die opkomende transporttechnologie heeft op steden en hun bewoners, en hoe beleid nodig is om vorm te geven aan de steden die we in de toekomst willen hebben. Het boek bevat een selectie van bijdragen op basis van het meest geavanceerde empirische onderzoek en casestudy’s over hoe toekomstig transport kan worden ingezet om stedelijke duurzaamheid en rechtvaardigheid te verbeteren.

boek Disruptive Transport Driverless Cars, Transport Innovation and the Sustainable City of Tomorrow

Bekijk het boek hier

Bovenstaande top 10 van populaire boeken over zelfrijdende auto’s en de impact daarvan op onze samenleving, economie en steden is slechts een opsomming. Er zijn nog veel meer boeken geschreven over dit onderwerp, maar wat opvalt is dat er nog relatief weinig Nederlandse boeken over dit onderwerp zijn uitgegeven. Heb jij zelf een favoriet boek over dit onderwerp? Laat het me weten en ik voeg dit toe aan de lijst.

Bekijk hier de complete lijst boeken over zelfrijdende auto’s en bestel direct

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...