Algemeen Uber

Uber introduceert Uber Freight

uber-freight-zelfrijdende-vrachtwagen
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Eerder al berichtten we over het feit dat Uber het technologiebedrijf Otto heeft overgenomen. Otto is de drijvende kracht achter de techniek en software om vrachtauto’s zelfrijdend te maken.Uber is nu dus van plan om de transportbranche op zijn kop te zetten met Uber Freight. De verwachting is dat Uber met zelfrijdende vrachtwagens gaat komen. Nog niet op korte termijn. Het huidige model is gebaseerd op de ride-hailing dienst (carsharing) die Uber wereldwijd heeft gelanceerd. Uber freight brengt op zijn platform vraag en aanbod bij elkaar van bedrijven die ofwel transporteren en bezorgen ofwel bedrijven die iets te transporteren of te bezorgen hebben.

Uber Freight niet uniek

Helemaal uniek is het idee achter Uber Freight niet. Cargomatic biedt een platform om verladers en truckers bij elkaar te brengen. Het bedrijf is pas vorig jaar opgericht en wil met behulp van technologie de lokale trucking-industrie innoveren. Zij hoopt een platform te bieden waarop verladers hun beschikbare opdrachten kunnen melden en waarop lokale truckers met beschikbare capaciteit kunnen concurreren. Door deze match te maken, hoopt Cargomatic truckers te helpen met het verdienen van geld maar tevens ook om lading efficiënter te routeren.

uber-freight-zelfrijdende-vrachtwagen

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...