Uber zelfrijdende auto programma "on hold" na ongeluk.
Algemeen Buitenland

Uber zelfrijdende auto programma “on hold” na ongeluk.

Uber ongeluk Arizona
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad
Het bericht dat er een Uber auto een ongeluk heeft veroorzaakt is jullie vast niet ontgaan.  Ook al waren er geen ernstige gevolgen, dit ongeluk geeft nogmaals aan dat we er nog niet zijn qua techniek en ontwikkelingen. Uber heeft in navolging van het ongeluk aangeven dat ze de experimenten in Arizona, Pittsburgh en San Francisco voorlopig “on hold” zetten.
Uber geeft zelf aan: “We are continuing to look into this incident”

 Wat is er gebeurd?

 Het ongeluk gebeurde omdat een “normale” auto geen voorrang gaf aan de zelfrijdende Uber auto. De zelfrijdende auto eindigde omgedraaid op de highway. Uber zegt zelf over zelfrijdende auto’s
 “…Selfdriven cars require human intervention in many conditions, including bad weather.” It also said the new technology had the potential to reduce the number of traffic accidents in the country.

Op het moment van het ongeluk zaten er twee “safety drivers” in de voorstoelen van de Uber auto. Dit is nog steeds een verplichting zolang de auto’s in testfase zijn. Er zat niemand op de achterbank.

Zelfrijdende auto’s zorgen voor minder ongelukken.

Uber gaat door met de testen, en zal ook dit ongeluk grondig onderzoeken en natuurlijk verbeteringen doorvoeren. Ze blijven, zoals vanaf het begin bij hun standpunt dat zelfrijdende auto’s tot minder ongelukken gaan leiden. Dit ongeluk was niet de eerste in 2016 verongelukte een bestuurder van een Tesla die in Auto-pilot modus stond, en afgelopen jaar botste een Google zelfrijdende auto tegen een bus toen de auto om een obstakel heen navigeerde.

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...