Algemeen

Onderzoek: binnen nu en 10 jaar stappen we in een zelfrijdende auto

onderzoek zelfrijdende auto 3
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Meer dan 500 bezoekers van deze site hebben antwoord gegeven op de vraag: Hoe lang duurt het volgens jou dat je mee kan rijden in een zelfrijdende auto op de openbare weg? En wat blijkt? Meer dan 50% verwacht dat dat binnen nu en 10 jaar het geval gaat zijn. Bezoekers van deze site konden antwoord geven op de vraag: Wanneer verwacht je mee te rijden in een zelfrijdende auto?

Wanneer denk je in een zelfrijdende auto te stappen?

In veel artikelen en opiniestukken is te lezen dat de verwachting is dat het nog vele jaren gaat duren voor de zelfrijdende auto op de openbare weg te vinden is. Wij waren nieuwsgierig of deze verwachting overeenkomt met de verwachting van de Nederlandse bevolking. De antwoorden (1 antwoord mogelijk per deelnemer) die mogelijk waren:

  • Binnen nu en 5 jaar
  • Binnen nu en 10 jaar
  • Binnen nu en 15 jaar
  • Langer dan 15 jaar
  • Nooit

onderzoek komst zelfrijdende auto 1

Concrete toepassingen en experimenten zorgen voor versnelling

In tegenstelling tot veel berichtgeving, kunnen we concluderen dat de Nederlandse bevolking verwacht dat we op relatief korte termijn in een zelfrijdende auto rijden. Een uitkomst met een belangrijke boodschap, omdat ik maar weinig signalen krijg van bedrijfsleven, gemeenten en overheden dat ze echt klaar zijn om te profiteren van en te anticiperen op de mega-revolutie van autonoom vervoer in onze maatschappij en economie. Voor de adaptie van autonoom vervoer in ons dagelijks leven, is het van groot belang dat het bedrijfsleven en de overheid en gemeenten snelheid maken met concrete toepassingen. Dan gaat het echt ‘leven’ bij het grote publiek.

Oprichter van The Future Mobility Network, Alwin Bakker: “We zien dat het concreet toepassen van de mogelijkheden die autonoom rijden in het dagelijks leven biedt, voor een versnelling zorgt in de perceptie en houding van consumenten.

“Door zelfrijdend vervoer dichterbij te brengen en concrete, praktische toepassingen te laten zien, geloven we dat de adaptie van zelfrijdende auto’s in het dagelijks leven van consumenten sneller gaat dan nu het geval is. En die versnelling bij bedrijfsleven, gemeenten en overheid moet echt komen, want 27% van de deelnemers aan het onderzoek op zelfrijdendeauto.com denkt dus ook dat we al binnen nu en 5 jaar kunnen meerijden.”

Dat jullie veel interesse tonen in de komst van de zelfrijdende auto, blijkt ook wel uit het feit dat het artikel ‘Wanneer komt de zelfrijdende auto volgens de fabrikanten’ het meest gelezen artikel is. En op de vraag ‘In welke onderwerpen ben je het meest geïnteresseerd’ (in een 2e poll op deze site) is te zien dat 1 op de 10 het meest geïnteresseerd is in de introductiedatum van autonome auto’s.

onderzoek komst zelfrijdende auto 2

Opening Research Lab TU Delft

Op 27 juni opent Minister Schultz van Haegen het Research Lab Automated Driving van de TU Delft. Europa’s eerste praktische proeftuin waar zowel bedrijfsleven als publiek kan kennismaken en experimenteren met zelfrijdende auto’s en overige toepassingen van autonoom vervoer (bijvoorbeeld bezorgrobots). Een initiatief van de TU Delft in samenwerking met The Future Mobility Network met als doel concrete toepassingen door bedrijfsleven en overheden te versnellen.

Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie over het onderzoek.

onderzoek zelfrijdende auto 3

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...