Uitgelicht

Voordelen zelfrijdende auto’s op onze gezondheidszorg

Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

De meest recente ontwikkelingen in de auto-industrie wijzen erop dat we binnen enkele jaren overal naartoe zullen reizen in zelfrijdende auto’s. Deze geautomatiseerde voertuigen hebben ook een enorm potentieel voor een revolutie in de gezondheidszorg. Hoe kan onze gezondheidszorg profiteren van de komst van de zelfrijdende auto? Wat zijn de voordelen van autonoom vervoer voor de gezondheidszorg en ouderenzorg?

Moeten we in de toekomst nog rijlessen nemen en is een rijbewijs verplicht?

Toen Joshua Neally in juli in zijn auto op weg was naar zijn huis voor de vierde verjaardag van zijn dochtertje, kreeg hij plotseling een longembolie. Gelukkig reed hij in een nieuwe Tesla Model X met een automatische piloot functie. Dankzij deze functie kon de auto naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis rijden, terwijl hij in de bestuurdersstoel probeerde te overleven. Neally bereikte het ziekenhuis, parkeerde handmatig de Tesla – en overleefde het incident dankzij de autopilot en de behandeling in het ziekenhuis.

zelfsturende-tesla-autopilot

Automatisering is onvermijdelijk de toekomst. Ondanks dit feit bestaan er veel controverses rond de nieuwe ontwikkelingen van Tesla als gevolg van ongelukkige auto-ongevallen. Zoals de dood van Joshua Brown terwijl hij een Tesla op de automatische piloot gebruikte. (Volgens sommige reed hij nogal roekeloos – het lijkt erop dat hij een film van Harry Potter aan het kijken was terwijl hij achter het stuur zat).

De toekomst is dichterbij dan we denken. Volgens sommige schattingen zullen de zelfrijdende auto`s in 2020-2025 al op de wegen te vinden zijn. We kunnen slechts vaag begrijpen wat voor veranderingen dit met zich mee zal brengen! Kun je je voorstellen dat je kind geen rijlessen meer hoeft te nemen? Kun je je voorstellen dat je tijdens een etentje niet meer hoeft te zeggen: “Sorry, ik kan niet drinken, ik moet nog rijden”. Omdat je na een paar biertjes veilig en zonder een boete thuis kunt komen met je auto zonder bestuurder?

De zelfrijdende auto is een geweldige kans voor de gezondheidzorg

Denk je eens in wat voor enorme mogelijkheden de ontwikkelingen in de voertuig- en autoindustrie bieden voor de toekomst van de geneeskunde! Wat als, na het etentje, je eigen auto je aanraadt de automatische piloot te gebruiken nadat deze het alcoholniveau in je bloed gemeten heeft met behulp van een ingebouwde sensor?

De geschiedenis van de zelfrijdende auto

Door de eeuwen heen hebben de mensen een speciale relatie gehad met hun vervoersmiddelen. Denk maar eens aan de paarden, één van de slimste dieren van de planeet! Ze kennen de weg naar huis terug, ze letten op hun omgeving, en geven waarschuwingen bij gevaar. Herinner je de film van 1968, The Love Bug? De schattige VW Kever, Herbie komt tot leven en helpt een racer bij het winnen van een kampioenschap? Of de populaire serie uit de jaren `80, the Knight Rider, waarin David Hasselhoff een hele speciale auto had, KITT?

geschiedenis zelfrijdende auto

Hoewel het momenteel vrijwel onmogelijk lijkt om een ​​dergelijke relatie tussen een auto-eigenaar en de auto te hebben heeft de droom van een slimme auto nooit opgehouden te bestaan.

De eerste auto`s zonder bestuurder verschenen al in 1920.  Sinds de invoering van een vroeg model door Houdina Radio Control in 1925, welke bestuurd werd door een tweede auto die achter de auto reed, heeft de technologie een lange reis ondernomen. De eerste zelfrijdende auto zoals we ze vandaag de dag kennen zijn ontwikkeld in de late jaren `70 en `80.  Zelfstandige voertuigen uitgerust met de nodige sensoren, processors en outputs om theoretisch gezien zelfstandig te rijden in typische verkeer zonder speciale externe inputs. De pionier van het project was Ernst Dickmanns, met wiens hulp in 1995 als onderdeel van het EUREKA PROMETHEUS project de VAMP autonome auto bijna 2000 km reed met tot wel 130 km/h.

Wat is de huidige stand van zaken qua ontwikkelingen van auto`s zonder bestuurder?

In de afgelopen tien jaar is het onderzoek van zelfrijdende auto van universiteiten naar fabrikanten verplaatst. Bedrijven zoals BMW, Volkswagen en GM zijn begonnen met het testen van hun eigen zelfrijdende voertuigen. Gedurende de jaren is het Google Self-Driving Car project welke in 2009 gestart werd het bekendste autoproject. In september 2016 hadden de auto`s van Google al meer dan 3 miljoen kilometers in de autonome modus gereden. Er gebeurden slechts 13 ongelukken welke allemaal veroorzaakt werden door bestuurders van andere voertuigen.

Maar ook andere bedrijven zijn hun ontwikkelingen aan het versnellen om te kunnen concurreren in de felle race. Tenminste 19 bedrijven variërend van Tesla en Google door middel van sociale diensten zoals Uber en Lyft tot traditionele autobedrijven, zoals Toyota, BMW of Volvo hebben aangekondigd dat ze werken aan (semi)autonome voertuigen.

Autobedrijven nemen twee verschillende plaatsen in als het gaat over auto’s zonder bestuurder. Ze experimenteren ofwel met semi-autonome functies welke ze na verloop van tijd zullen blijven ontwikkelen. Of ze werken aan volledig autonome auto’s die zij in de toekomst zullen introduceren.

In September is Uber begonnen met het aanbieden van ritten in zelfrijdende auto`s in Pittsburg. Het bedrijf werkt samen met Volvo aan het doel van Uber om de meer dan 1 miljoen menselijke bestuurders te vervangen door robots – zo snel mogelijk.

autonome-auto-impact-gezondheidszorg

Bewoners van Pittsburgh kunnen al zelfrijdende auto`s oproepen met hun mobiele telefoons. Op het moment bevindt zich nog een persoon in de bestuurdersstoel om toezicht op het voertuig te houden – maar niet voor lang.

Tot dusver lijken de grootste obstakels voor de ontwikkeling de regelgevende instanties en het feit dat mensen niet goed bekend zijn met de grenzen van het geautomatiseerd rijden. Hoewel er veelbelovende tekenen bestaan voor verandering. Vijf Amerikaanse staten en het District of Columbia (Nevada, Florida, Michigan, Virginia, en California) hebben al een wetgeving aangenomen voor het gebruik van autonome auto’s op de snelwegen. In september heeft de Amerikaanse overheid nieuwe federale richtlijnen uitgegeven die duidelijk bedoeld zijn om vaart te zetten achter de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

De voordelen van zelfrijdende auto’s voor de gezondheidszorg

Vandaag kunnen we alleen parameters aangaande de gezondheid en vitale functies meten in de zogenaamde hulpposten. Dit kan een dokterspost, kliniek, ziekenhuis of een klinisch laboratorium zijn. Je moet er eerst naartoe gaan, geduldig wachten in de wachtruimte van de dokter en uiteindelijk zal iemand je klachten onderzoeken.

Echter, de revolutie die plaatsvindt in draagbare diagnostiek, algoritmen en sensoren heeft het meten van gezondheidsparameters en vitale functies gemakkelijker, goedkoper en mobieler gemaakt. Herinner je de medische tricorder uit Star Trek nog? Zulke apparaten zullen binnenkort werkelijkheid worden. Viatom Checkme heeft reeds zulk gelijke producten op de markt gebracht.

gezondheidszorg-senioren-zelfrijdende-auto

Kunstmatige Intelligentie maakt het mogelijk om de geneeskunde en onze hele begrip van de gezondheidszorg te herontwerpen. En vergeet niet hoeveel gezondheidsproducten en kleine sensoren er reeds beschikbaar zijn voor het publiek. Deze meten je bloeddruk, je hartslag, of geven aan of je voedsel gluten bevat. De lijst wordt van dag tot dag langer om je een ​​gezonde levensstijl te garanderen.

Het is de trend actief gebruik te maken van de tijd en vitale functies te meten terwijl iemand sport, werkt of eet of slaapt. De huisarts of een andere arts kan deze informatie gebruiken in het geval dat nodig is. Dit resulteert in het verkorten van de wachttijd en een efficiëntere, vaak goedkopere gezondheidszorg. Zelfrijdende auto’s passen perfect in dit plaatje.

1) Auto`s zonder bestuurder als eerste hulp

De auto zal een plek zijn voor het passief meten van vitale gegeven  en deze vervolgens in clouds opslaan. Daarna zal de auto de patiënt op de hoogte brengen wanneer er iets mis is en zal continue monitoren en de vinger aan onze pols houden.

Volgens de Duitse autofabrikant Mercedes zullen de auto`s zonder bestuurder in de toekomst functioneren als persoonlijke assistenten van hun eigenaren. Ze vinden ook dat deze voertuigen gezondheid sensorensensors moeten bevatten. Een verkoper van Mercedes-Benz, Rob Tinkham beschrijft hoe één van hun auto’s al kan aangeven wanneer de bestuurder te moe is om te rijden. Hij voegde toe dat de gordel, het stuur of vrijwel alles wat de bestuurder aanraakt gebruikt kan worden als een biometrische sensor voor het verkrijgen van informatie over de bestuurder. Dit zou kunnen helpen bij het opsporen van een daling van de bloedsuikerspiegel of een dreigende hartaanval. Deze informatie zal steeds waardevoller worden naarmate de bevolking steeds verder vergrijst.

voordelen-gezondheidszorg-ouderen-zelfrijdende-auto

Een ongezonde levensstijl zal steeds minder vaak voorkomen. Verzekeringsmaatschappijen krijgen continue informatie over elke beslissing die we nemen voor onze gezondheid dankzij de enorme hoeveelheid informatie die AI, zoals IBM Watson, verzamelen. Het zelf besturen van een auto zal wel mogelijk blijven, maar verzekeringsmaatschappijen stellen daar een hogere verzekeringspremie tegenover. Het rijden van een normale auto zal een minpunt zijn vergeleken met zelfrijdende, die nooit of nauwelijks een ongeval krijgen en hun gebruikers informeren over hun gezondheid.

2) Minder ongelukken

Oké, laten we eerlijk zijn, uit de statistieken blijkt dat we slechte chauffeurs zijn. We worden moe, maken slechte beslissingen en veroorzaken ongelukken. De World Health Organization schat dat als er geen actie ondernomen wordt, verkeersletsel de vijfde belangrijkste doodsoorzaak in de wereld zal zijn in 2030, goed voor 3,6% van het totaal. Momenteel sterven wereldwijd 1.250.000 mensen elk jaar als gevolg van een verkeersongeval en tussen 20 en 50 miljoen mensen krijgen niet-dodelijke verwondingen, vaak met een handicap als gevolg van hun verwondingen.

Meer dan twee miljoen van de auto-ongelukken in de VS omvatten letsels waarvoor patiënten naar spoeddiensten of ziekenhuis gebracht moeten worden. De eerste hulp zou miljoenen patiënten per jaar minder kunnen hebben. Ziekenhuizen zouden honderdduizenden mensen minder hebben te overnachten, als de zelfrijdende auto in de nabije toekomst feit zal zijn. Zowel trauma- en revalidatiecentra kunnen significante dalingen in het aantal patiënten verwachten.

Stel je eens voor hoe veel levens er gered kunnen worden en hoeveel tijd we zouden kunnen besteden aan andere dingen en activiteiten als we daadwerkelijk robots voor ons laten rijden. We hoeven niet meer te leren autorijden, geen tijd meer te verspillen aan het rijden zelf, niet meer op zoek te gaan naar een parkeerplek of te klagen over de rijvaardigheid van andere mensen.

3) Meer vrijheid voor de ouderen en gehandicapten

Dankzij de auto`s zonder bestuurder zouden ouderen en/of gehandicapten voor langere tijd onafhankelijk in hun huizen kunnen blijven wonen– zelfs wanneer ze niet zelf kunnen autorijden.

Met meer dan 43 miljoen mensen in de VS van 65 jaar en ouder, en met dagelijks 10.000 personen die bijna deze leeftijd bereiken, zijn de verouderende Amerikanen een belangrijke doelgroep voor zelfrijdende voertuigen. Mobiliteitsbehoeften – het gaan naar de dokter of de supermarkt, het bezoeken van familie en vrienden – is van groot belang voor de steeds groter wordende groep senioren. Vooral aangezien 79 procent in de buitenwijken en landelijke gebieden woont. In Japan stijgt ook de vergrijzing van de bevolking, en vooral de ouderen veroorzaken en raken gewond raken bij verkeersongevallen.

gezondheidszorg-ouderen-zelfrijdende-auto

 

Voor het eerst in de geschiedenis zullen oudere mensen de leiders zijn in het gebruik van een nieuwe technologie

zei Joseph Coughlin, directeur van het Massachusetts Institute of Technology AgeLab in Cambridge. “Jongere mensen waren misschien de eersten met smartphones in hun handen eerste, maar de 50-plussers zullen de eerste zijn met intelligente auto`s.”

Ook bij het inplannen van afspraken in de gezondheidszorg, kan deze technologie heel handig zijn om zeker te weten dat patiënten zich aan hun doktersafspraken houden. Het ziekenhuis kan hen bijvoorbeeld een auto sturen om ze op te halen. Dit zal gemakkelijk worden aangezien autofabrikanten en technologiebedrijven AI gebruiken zodat de auto`s  niet alleen botsingen voorkomen en verkeersborden lezen, maar ook reageren op de verschillende behoeften van de passagiers.

Ik geloof echt dat zelfrijdende auto’s de toekomst zijn. Autofabrikanten zouden zoveel mogelijk zorggerelateerde innovaties aan de autonome auto`s moeten toevoegen. Als ze dit niet zouden doen missen ze een grote kans om het leven van miljoenen mensen gemakkelijker, comfortabeler en gewoon beter te maken.

Bron artikel

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...