Technologie

Waarom Intel zich op de markt van zelfrijdende auto’s begeeft

mobile eye werking zelfrijdende auto
Rik de Vette
Geschreven door Rik de Vette

Intel, je weet wel van dat beroemde muziekje in die reclames, heeft 15 miljard dollar in cash betaalt voor Mobileye. Mobileye is een gerenommeerd bedrijf dat ‘ogen’ maakt voor zelfrijdende auto’s. Met dit enorme bedrag (ter vergelijking Facebook kocht Instagram voor 1 miljard dollar) geeft Intel aan serieus werk te willen maken van de markt voor zelfrijdende auto’s. In 2021 moet de eerste auto van Intel de weg op kunnen.

intel-mobileye-zelfrijdende-auto

Waarom heeft Intel zoveel interesse in zelfrijdende auto’s?

We zien dat naast autofabrikanten ook softwarebedrijven zich vol op de markt van autonoom vervoer storten. Er zijn 5 belangrijke redenen waarom Intel zich nu dus ook actief op deze markt begeeft door de overname van Mobileye.

Reden 1: veiligheid

Jaarlijks overlijden 1,25 miljoen mensen als gevolg van verkeersongevallen aldus de World Health Organisation. Zelfrijdende auto’s met slimme sensoren zonder bestuurders die vermoeid raken kunnen dit aantal fors terugbrengen.

Reden 2: bestaande business uitbreiden

Intel bevindt zich al in veel moderne auto’s. De Intel® Atom™ processors bevinden zich al in de Kia, Ford en Hyundai voor locatiegebaseerde functies en draadloze verbindingen. Intel vindt zelfrijdende auto’s daarom een logische stap. Ze hebben immers de technologie en de connecties.

Reden 3: innovatief voorop lopen

De technologische revolutie die zelfrijdende auto’s gaat veroorzaken is duidelijk. Veel partijen mikken op 2020/2021 als introductiejaar. Intel wil de nieuwe standaard voor zelfrijdende auto’s neerzetten. “We zijn ervan overtuigd dat wij het enige bedrijf zijn dat op een veilige manier in-vehicle computing, oplossingen voor machinaal leren en verbindingen in combinatie met cloudexpertise kan bieden”, aldus Brian Krzanich, CEO van Intel, tijdens een speech in San Francisco.

Reden 4: concurrentie

Ze moeten wel. Concurrenten begeven zich ook al op deze markt. Daarnaast heeft Intel de boot gemist op de smartphonemarkt. Ze zijn daarom nog erg afhankelijk van verkoop van chips op de krimpende pc-markt. Nog zo’n misser zou fataal zijn voor Intel.

Reden 5: geld verdienen

Tot slot natuurlijk geld. De markt is enorm in ontwikkeling en Intel wil hier een graantje van meepikken. Sterker nog topman Brian Krzanich verwacht 70 miljard omzet in 2030 in de categorie voertuigtechniek en bijbehorende dataverwerking. ‘Data is the new oil’ zeggen ze in Amerika. Op dit moment genereert de gemiddelde persoon met zijn smartphone, pc en wearable gemiddeld 650 mb per dag. De verwachting is dat dit in 2020 zal stijgen naar 1,5 gb per dag. Best veel, maar niets in vergelijking met een autonoom rijdende auto. Met alle camera’s, radar, sonar en GPS zal deze naar schatting 4 terabyte per dag aan data genereren. Een auto genereert dus ongeveer evenveel als 3000 mensen. Met 10 miljoen zelfrijdende auto’s in 2020 is dat dus 40 miljoen terabyte per dag. Logisch dat Krzanich het rijdende datacentra noemt en iets wil gaan doen met al deze data.

Met de aankoop van het Israëlische Mobileye heeft Intel naast een intelligent brein, de chips, nu ook intelligente ogen en zijn ze klaar om samen met een autofabrikant de markt te betreden. Ik ben benieuwd of bovenstaande bedragen en jaartallen gehaald gaan worden. Maar met de komst van Intel komt het weer een stukje dichterbij.

Over de Auteur

Rik de Vette

Rik de Vette

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...