Algemeen

Waarom je nooit een zelfrijdende auto zult kopen

carsharing-deelauto-zelfrijdende-auto
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

De zelfrijdende of autonome auto is een van de onderwerpen waar veel, heel veel over geschreven en gesproken wordt. De revolutie van deze eeuw en niet eens meer heel ver weg. Een onomkeerbare trend, zeker als je kijkt naar de snelle introductie van bijvoorbeeld de autopilot en de parkeerassistent. Voorspellingen geven aan dat er wereldwijd in de komende 5-6 jaar op grote schaal zelfrijdende auto’s te zien zullen zijn op de openbare wegen. En de voorspelling is dat binnen 10 jaar in grote ‘smart cities‘ de gehele taxivloot zelfrijdend is. Gaan we als consument ook massaal een zelfrijdende auto kopen? Wanneer worden die dan geïntroduceerd? En wat gaat die dan kosten, wat is de aanschafprijs van een zelfrijdende auto?  Eigenlijk totaal overbodige vragen. Grote kans dat we als consument nooit een zelfrijdende auto zullen kopen. Ik ben benieuwd naar jouw mening…

zelfrijdende-taxi

Ben jij voor- of tegenstander van de zelfrijdende auto?

Er zijn natuurlijk voor- en tegenstanders van de zelfrijdende auto. Hoe dan ook, de komst ga je echt niet meer stoppen, hoezeer je ook tegen bent. Vergelijkbaar met de opkomst van de computer, de pinautomaat en zelfs meer recent de mobiele telefoon. De meeste sceptici komen met argumenten als ‘het is te leuk om zelf auto te rijden’ en ‘ik vind het geen goed idee als alles maar geautomatiseerd wordt’. Deze groep geeft vaak aan nooit een zelfrijdende auto te zullen kopen. En waarschijnlijk hebben ze gelijk. Net als dat de kans groot is dat ook jij nooit een zelfrijdende auto aan zal schaffen.

Grote kans dat je geen eigenaar wordt van een zelfrijdende auto

Bedrijven als Baidu, Google en Apple ontwikkelen de zelfrijdende auto niet omdat ze denken dat het een interessant product is voor de consumentenmarkt. De automarkt zoals we die nu kennen is voor hen niet interessant om de investeringen in de ontwikkeling van de autonome auto’s terug te verdienen. Veel aanbieders, een vervangingsmarkt (tweedehands auto’s). De omzetverwachting op lange termijn en de kans op een voldoende groot marktaandeel is niet de reden om zelfrijdende auto’s te ontwikkelen.

apple-zelfrijdende-auto-icar

Van bezit naar gebruik

Zelfrijdende auto’s blijven in bezit van de producent (of waarschijnlijk in bezit in een dochterbedrijf van de producent). Natuurlijk valt er geld te verdienen met de verkoop van een miljoen auto’s in 10 jaar tijd. Maar veel meer geld is te verdienen in services en diensten die het vervoer van 100 miljoen mensen in 10 jaar tijd mogelijk maken.

Waarom we geen zelfrijdende auto’s zullen kopen?

Simpelweg omdat de kosten van bezit van een zelfrijdende auto niet op gaan wegen tegen de kosten van het gebruik. Het is goedkoper om je behoefte aan vervoer, van A naar B gaan, uit te besteden aan bedrijven als Google en Apple, dan daar zelf voor te zorgen. De aanschafkosten, oplaadkosten, reparaties, onderhoud, verzekeringen en waardevermindering in de loop van tijd wegen niet op tegen de kosten van het gebruik.

carsharing-deelauto-zelfrijdende-auto

De voordelen van zelfrijdende auto’s

Nog niet overtuigd? Wellicht dat onderstaande voordelen (waar we in de komende 10 jaar van kunnen profiteren) van gebruik in plaats van bezit van zelfrijdende auto’s je van mening kunnen veranderen.

24/7 een auto tot je beschikking. De aanbieders of fabrikanten zullen ook een Uber-achtige dienst introduceren. Landelijke dekking van zelfrijdende auto’s waarmee je binnen enkele minuten via een app een ritje van A naar B kan boeken. Binnen enkele minuten staat er een auto voor je deur.

Kosten voor verzekering dalen. Zelfrijdende auto’s zijn zonder twijfel veiliger dan auto’s met een menselijke bestuurder en dat heeft invloed op de hoogte van de verzekeringspremie. Verzekeringskosten per gereden kilometer zullen voor fabrikanten of fleet-owners als Google veel lager zijn dan die van een consument vanwege de grote schaal waarop ze opereren. En waarschijnlijk verzekeren bedrijven als apple en Google zichzelf en niet bij een traditionele verzekeraar.

Minder verkeersdoden. Iets waar veel mensen misschien minder bij stilstaan. Maar statistici, overheden en verzekeringsmaatschappijen gaan de daling in het aantal verkeersdoden zeker merken.

Goedkoper door lagere personeelskosten. Er zijn nu nog veel redenen om niet met de taxi naar de supermarkt te gaan. De belangrijkste reden is dat de kosten niet opwegen tegen een ritje met je eigen auto. Salariskosten van de chauffeur maken een taxirit nu zo duur. Maar met zelfrijdende auto’s zonder chauffeur zullen de kosten voor een ritje gelijk of zelfs lager zijn dan een ritje met je eigen auto.

Lagere onderhoudskosten. Naast de voordelen van schaalgrootte, zijn de onderhoudskosten van een zelfrijdende auto significant lager dan nu het geval is:

  • regelmatig onderhoud op basis van vaste perioden
  • zelfrijdende auto’s rijden zelf naar de ‘garage’ als de kans op pech aanwezig is
  • misbruik of slecht rijgedrag komt niet meer voor wat de levensduur vergroot en kans op reparatie of onderhoud verkleint. Ze rijden allemaal volgens de standaarden van de producent.
  • ongelukken komen veel minder voor
  • autonome auto’s zijn elektrisch, hebben dus minder bewegende onderdelen en dus minder last van slijtage

Auto’s met meer dan 1 miljoen kilometer op de teller worden gemeengoed. Vanwege het goede en regelmatige onderhoud, gaan zelfrijdende auto’s met gemak meer dan 1 miljoen kilometers mee. De kans is zelfs groot dat een zelfrijdende auto nooit vervangen gaat worden, maar continue wordt geüpgrade met de nieuwste software. Twijfel? Kijk eens naar luchtvaartmaatschappijen. Vanwege het regelmatige onderhoud is het niet uitzonderlijk dat een vliegtuig 30 jaar mee gaat en meer dan 50 miljoen vliegmiles maakt.

zelfrijdende-auto-onderhoudskosten

Ok, maar waar worden ze dan geparkeerd, opgeladen en gerepareerd?

Wat betreft opladen en parkeren ziet het er naar uit dat dat gewoon bij jou thuis, bij de buren of in de straat gebeurt. Dat is nodig om landelijke dekking en korte aanrijtijden te garanderen. Waarschijnlijk gaan Google en Apple ook gigantische (ondergrondse?) parkeergarages bouwen in dichtbevolkte gebieden en steden. Maar om on-demand diensten aan te kunnen bieden is het waarschijnlijk dat je in de toekomst een contract met ze afsluit om jouw oprijlaan of parkeerplek als laadplek en parkeerplek te mogen gebruiken.

Het businessmodel voor Apple en Google is om gratis zonnepanelen op je huis te plaatsen, een thuisbatterij voor de opslag van energie en een laadpaal te installeren in ruil voor het mogen parkeren en opladen bij jou voor de deur. Omdat we toch geen eigen auto meer hebben staat je garage toch leeg…

Ik ben benieuwd, ga jij straks een zelfrijdende auto kopen?

bron

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...