Fabrikanten

Waarom Tesla extra videodata verzamelt

tesla zelfrijdende auto
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Tesla vraagt auto-eigenaren toestemming voor het verzamelen van meer videodata in een poging “zelfrijden een realiteit te maken”, aldus Electrek. Het bedrijf is ook bezig met het bijwerken van de Autopilot-software om de vele beperkingen wat betreft de snelheid in combinatie met de semiautonome, handsfree functie op te heffen.

Extra videodata noodzakelijk op weg naar volledig autonoom rijden

Vorig jaar kondigde de maker van de elektrische auto aan dat om de ontwikkeling te versnellen, al haar nieuwe auto’s uitgerust zullen worden met hardware voor “complete zelfrijdende mogelijkheden”. Waaronder acht camera’s en 12 ultrasone sensoren die zowel harde als zachte voorwerpen kunnen detecteren. Nu wil Tesla met het oog op het verbeteren van de zelfrijdende-software toestemming van berijders om meer gegevens te verzamelen uit de door die camera’s opgenomen video`s.

tesla-nvidia-computer-zelfrijdende-auto

bron foto

Privacy gewaarborgd

Volgens Electrek heeft Tesla onlangs een bericht naar de eigenaren gestuurd met het verzoek een nieuw beleid aangaande het delen van videogegevens goed te keuren. “We moeten korte videoclips verzamelen met behulp van de externe camera’s van de auto om objecten zoals wegmarkeringen, verkeersborden en verkeerslichten te leren herkennen. Hoe meer we leren aangaande verkeerssituaties en de wegomstandigheden, hoe beter het zelfrijdende vermogen van uw Tesla wordt”

Tesla verzekert bestuurders in het bericht dat ze geen persoonlijke gegevens willen verzamelen, zoals kentekens, identificatiegegevens van de auto of enige andere gegevens die verband houden met de privacy van de bestuurders. Maar Tesla zegt wel dat ze een deel van de verzamelde videogegevens met haar partners en leveranciers zou kunnen delen. “Op geen enkel moment zal tijdens het proces persoonlijke identificeerbare informatie verzameld of gedeeld worden,” luidt het bericht.

“Met alle extra informatie, wordt de autonomie van de auto verbeterd”

Het idee van Tesla om meer videogegevens te verzamelen werd geboren nadat Tesla begon met het ontwikkelen van een nieuwe software update voor het wegnemen van de snelheidsbeperkingen van Autosteer; de semiautonome, bestuurders assistent-functie van de automaker, de belangrijkste functie van de Autopilot. Momenteel kunnen chauffeurs Autosteer gebruiken tot 90 mijl per uur op snelwegen, terwijl de snelheidsgrens voor het gebruik buiten de snelweg opgeheven is. Tot voor kort was Autosteer beperkt tot 80 mijl per uur op de snelwegen en 35 mijl per uur buiten de snelwegen.

zelfsturende-tesla-autopilot

De CEO van Tesla Elon Musk beschreef deze iteratieve verbeteringen in de software van zijn bedrijf als aanduidingen van een grote vooruitgang in het volledig autonoom rijden. In een recente aandeelhoudersvergadering sprak Musk over het vermogen van Tesla om de kijk-software die eerder door leverancier Mobileye aangeboden werd zelf te ontwikkelen.

Relatie met Mobileye verbroken – Tesla ontwikkelt eigen chip

“Het is belangrijk te beseffen dat de sensoren en bedrading noodzakelijk zijn voor volledige autonomie. Daarom zijn de acht camera’s, de radar en ultrasonics noodzakelijk, zodat bij elke nieuwe release het autonomie-niveau van de auto verbetert,” zei Musk in de oproep. “”We hebben wat moeilijkheden ervaren, natuurlijk vanwege de onverwachte snelle aankoop van Mobileye door Intel. We verwachtten dat de chip van Mobileye gereed zou zijn bij de overgang. Maar aangezien Mobileye dit weigerde, moesten we de Mobileye-functionaliteit in ongeveer zes maanden zelf creëren – en dat hebben we gedaan.”

Afgelopen September verbrak Mobileye samenwerking met Tesla met vanwege bezorgdheid over de Autopilot. Tesla beweerde dat Mobileye de inspanningen van de automaker probeerde te blokkeren om haar eigen software voor het herkennen van beeld in eigen beheer te ontwikkelen.

Alle auto’s die nu door Tesla geproduceerd worden bevatten een volledige hardware voor het zelfrijden

Zelfrijdende voertuigen zullen een cruciale rol spelen bij het verbeteren van de verkeersveiligheid en de versnelling van de overgang van de wereld naar een duurzame toekomst. De volledige autonomie zal een Tesla in staat stellen substantieel veiliger te zijn dan een menselijke chauffeur, de financiële kosten van vervoer te verlagen voor degenen die een auto bezitten en goedkope mobiliteit op aanvraag bieden voor degenen die geen auto bezitten.

We zijn heel blij dat kunnen verkondigen dat vanaf vandaag alle Tesla-voertuigen die in onze fabriek geproduceerd worden, inclusief de Model 3, de benodigde hardware bevatten en volledig autonoom kunnen rijden met een veel hoger veiligheidsniveau dan die van een menselijke chauffeur. Acht camera`s bieden een zicht van 360 graden rond de auto op tot wel 250 meter. Twaalf bijgewerkte ultrasone sensoren vullen deze visie aan, waardoor zowel harde als zachte voorwerpen op bijna twee keer de afstand van het vorige systeem gedetecteerd kunnen worden. Een voorwaartse radar met verbeterde werking biedt aanvullende gegevens over de wereld op een redundante golflengte en is in staat om door zware regen, mist, stof en zelfs de auto die zich ervoor begeeft te zien. Om van al deze gegevens te kunnen genieten bestuurd een nieuwe computer, met meer dan 40 keer de computerkracht van de vorige generatie, het nieuwe, door Tesla ontwikkelde neurale net voor visie-, sonar- en radarverwerkingssoftware. Zo geeft dit systeem een beeld van de wereld die een bestuurder alleen niet zien kan. Het systeem bekijkt alle richtingen tegelijkertijd en op golflengtes die veel verder gaan dan de menselijke zintuigen.

tesla modelx zelfrijdend autonoom

Model S en Model X  voertuigen met deze nieuwe hardware zijn al in productie, en kunnen vandaag reeds door klanten gekocht worden.

Voorafgaand het activeren van de functies van de nieuwe hardware, zullen we het systeem verder kalibreren met miljoenen mijlen van rijdend verkeer om aanzienlijke verbeteringen op het gebied van veiligheid en gemak te waarborgen. Terwijl dit optreedt zullen aan de Tesla’s met de nieuwe hardware tijdelijk bepaalde functies ontbreken die momenteel beschikbaar zijn bij Tesla’s met de Autopilot-software van de eerste generatie, met inbegrip van enkele standaardbeveiligingsfuncties, zoals automatisch noodremmen, botsingswaarschuwing, laanhouder en actieve cruise control. Aangezien deze eigenschappen robuust gevalideerd worden zullen we ze spoedig leveren samen met een snelgroeiende reeks geheel nieuwe functies. Zoals altijd zullen de updates van onze software de klanten aan de voorhoede van de technologie houden en creëren we alle Tesla, met inbegrip van Tesla’s uitgerust met de eerste generatie Autopilot en eerdere auto’s, die in de loop van de tijd tot meer in staat zullen zijn.

bron artikel

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...