Algemeen

Wanneer komt de zelfrijdende auto volgens de fabrikanten

werking google zelfrijdende auto
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

De grote vraag van veel mensen is wanneer de zelfrijdende of zelfsturende auto daadwerkelijk op de markt komt, wanneer de introductie van de zelfrijdende auto echt is. Wanneer kunnen we een zelfrijdende auto kopen of leasen? Want de kans is groot, net als met de elektrische auto, dat eerst de groep zakelijke autorijders in de zelfrijdende auto stappen. Niet alleen via leasebedrijven, maar denk ook aan Tesla en Uber die bestaande businessmodellen in korte tijd volledig op hun kop zetten. Driverless-future.com heeft op een rij gezet wanneer fabrikanten denken dat zij de zelfrijdende auto gaan introduceren in de markt.

Ford verwacht volledig zelfrijdende auto in 2020 op de weg

De CEO van Ford, Mark Fields, zegt in een interview met Forbes dat hij inschat dat de volledig zelfrijdende auto binnen 5 jaar op de markt zullen verschijnen. Al twijfelt hij zelf of Ford dan ook al een autonome auto zal kunnen introduceren.

bron: Forbes

Audi A8 kan in 2017 volledig zelfstandig rijden

Stefan Moser, Head of Product en Technology Communications van Audi, heeft aangekondigd dat de volgende generatie van de Audi A8, die in 2017 wordt geïntroduceerd, volledig zelfstandig kan rijden.

bron: motoring.com.au

Tesla verwacht regulatie zelfrijdende auto’s in 2023

Volgens de CEO van Tesla, Elon Musk, is het over 5 of 6 jaar vanaf nu mogelijk om volledig zelfrijdende auto’s op de weg te hebben. Dus dat het mogelijk is om letterlijk in een auto te stappen, in slaap te vallen tijdens de autorit om vervolgens op de plek van bestemming aan te komen. Het volledig goedkeuren en legaliseren van de zelfrijdende auto op de openbare weg heeft nog eens 2 of 3 jaar daar bovenop nodig is zijn verwachting.

bron: Huffington Post

Jaguar en Land Rover kunnen uiterlijk in 2024 volledig zelfrijdende auto introduceren

In 2014 heeft de R&D directeur van Jaguar en Land Rover, Dr. Wolfgang Epple, aangegeven dat ze binnen 10 jaar een volledig zelfstandig rijdende auto kunnen introduceren. De Jaguar XE is op veel onderdelen nu al driverless-ready gemaakt.

bron: drive.com.au

Volledig zelfrijdende auto in 2025 volgens CEO Daimler

Dieter Zetsche, CEO van Daimler, voorspelt dat volledig zelfstandig rijdende auto’s, dus zonder menselijke interventie en zonder stuur, in 2025 op de markt zullen worden gebracht. Daarmee is hij heel behoudend ten opzichte van zijn collega-CEO’s van de overige fabrikanten.

bron: Detroit News

Nissan introduceert zelfrijdende auto in 2020

Nissan brengt zelfrijdende auto in 2020 op de markt aldus Andy Palmer, Vice President van Nissan Motors. Volgens hem heeft Nissan in 2020 een zelfrijdende auto gereed voor de consumentenmarkt. De zelfrijdende auto van Nissan zal dan zelfstandig in het stadsverkeer kunnen rijden. In tegenstelling tot de zelfrijdende auto van Google zal Nissan geen gebruik hoeven te maken van 3D kaarten voor de navigatie.

bron: Nissan Motors

Continental gereed voor zelfrijdende auto in 2025

Toeleverancier voor de automotive-industrie Continental, verwacht gereed te zijn voor de zelfrijdende auto in 2025. Het heeft de zelfrijdende auto centraal gezet in de doelstellingen voor de komende jaren. Speciaal daarvoor is een nieuwe business-unit opgericht die zich bezig houdt met de zogenaamde ‘advanced driver assistance systems’.

bron: Continental

Intel verwacht autonome auto in 2022 op de openbare weg

Justin Rattner, de CEO van chipmaker Intel, voorspelt dat de zelfrijdende auto in 2022 op de openbare weg te zien zal zijn. De verwachting is dat veel autofabrikanten gebruik zullen maken van de Atom en Core processoren van Intel.

bron: Computerworld

Google voorspelt introductie van de zelfrijdende auto in 2018

Google maakt haast met de introductie van de zelfrijdende auto. Niet later dan 2018 zal Google de ‘driverless car’ op de markt introduceren. De eerste pilots met de zelfrijdende auto van Google op de openbare weg zijn succesvol, ondanks enkele kleine mankementen en ongevallen. Bij de meeste ongevallen overigens waren mede-weggebruikers de veroorzakers. Naar we nu weten is de voorspelling van Google dus behoorlijk goed geweest. Al in 2018 waren ze aan het testen op de openbare weg en ook in 2019 hebben ze vergunning om daarmee verder te gaan.

TIP Bekijk hier alle boeken over zelfrijdende auto’s

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

  • HENK KEIJZER

    DEZE AUTO IS ZEER GESCHIKT VOOR GEHANDICAPTEN

  • Daan

    er ontbreekt een datum bij dit artikel. onhandig.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...