Technologie

Wat is Curve Speed Warning?

curve speed warning symbool dashboard
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Veel innovaties zijn er op gericht om het autorijden veiliger te maken, zogenaamde driver assist systemen. Onder meer door de bestuurder bewust te maken van (mogelijke) gevaren die er op de loer liggen. Curve Speed Warning is ook een innovatie binnen deze categorie. Het is op veel auto’s al als optie te verkrijgen en bij sommige merken en/of modellen behoort het zelfs al tot de standaarduitrusting. Veel van deze rijhulpsystemen zijn de opmaat naar autonoom vervoer en zelfrijdende auto’s. Denk aan assistententen als Lane Departure Warning, Drowsiness Alert en Blind Spot Monitor.Wat is Curve Speed Warning precies, wat doet het systeem en hoe werkt het eigenlijk?

Wat is Curve Speed Warning?

Curve Speed Warning, ook wel afgekort als CSW, is ontwikkeld om bestuurders te wijzen op gevaarlijke situaties. Een gevaarlijke situatie ontstaat bijvoorbeeld als een auto met een te hoge snelheid een bocht of een afslag nadert. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De bestuurder let bijvoorbeeld niet goed op de weg of is vermoeid en merkt daarom een bocht of een afslag niet op. Of het is donker en de bestuurder is op onbekend terrein. Situaties die iedere bestuurder waarschijnlijk wel herkend. En het te snel naderen van een bocht of afslag kan vervelende consequenties hebben. Bij een groot deel van de auto-ongelukken in ons land is de oorzaak dat een auto uit de bocht vliegt. Door CSW wordt het bewustzijn van de bestuurder vergroot en nemen de kansen op een ongeluk aanzienlijk af.

rijhulp-Assist_Curve_Speed_Warning

Hoe werkt Curve Speed Warning?

Het CSW-systeem staat in verbinding met GPS en weet zodoende waar u zich bevindt. Het systeem heeft een compleet overzicht van de weg waarop u rijdt en herkent dus ook de bochten en afslagen op uw route. Als u een bocht of afslag nadert met een te hoge snelheid, dan geeft het systeem u een waarschuwing. Dit gebeurt tijdig zodat u uw snelheid aan kunt passen om ongelukken te voorkomen.

Het CSW-systeem maakt gebruik van ingebouwde kaarten en kent op die manier alle routes in de omgeving. Via de satelliet wordt er met het systeem gecorrespondeerd, zodat de exacte locatie van uw auto bepaald kan worden. Zodra er zich een onveilige situatie voordoet, wordt u hierop geattendeerd door middel van geluids- en beeldsignalen. U kunt dan bijvoorbeeld een waarschuwingsdriehoek met een uitroepteken erin in beeld krijgen, maar sommige systemen geven ook een adviessnelheid aan. De werking van het systeem is wel vergelijkbaar met een navigatiesysteem. Als u dan de maximale snelheid op een bepaalde weg overschrijdt krijgt u ook een waarschuwing door middel van een geluidssignaal en wordt de toegestane snelheid aangegeven.

Maar, u heeft natuurlijk niet altijd te maken met dezelfde weersomstandigheden. Het maakt nogal een verschil of u een bocht of afslag nadert terwijl het mooi weer of slecht weer is. Daarom detecteert het CSW-systeem ook regen en houdt het systeem er rekening mee dat u onder regenachtige omstandigheden een langere remweg heeft. Ook de advisering op het gebied van de snelheid wordt aan de weersomstandigheden aangepast.

werking curve speed warning

Wat doet Curve Speed Warning niet?

De naam van het systeem geeft het al duidelijk aan: CSW geeft u als automobilist een waarschuwing als er zich mogelijk een onveilige situatie voordoet. Echter, het systeem speelt verder niet in op deze situatie. Andere innovaties kunnen bijvoorbeeld uw snelheid aanpassen of door middel van het remsysteem en de stuurinrichting ervoor zorgen dat uw rijgedrag aangepast wordt. Dit is met Curve Speed Warning echter niet zo. Het systeem geeft een waarschuwing, maar het is aan u om iets met deze waarschuwing te doen. U moet dus zelf de gewenste actie uitvoeren.

CSW: een innovatie die niet op zichzelf staat

Net zoals bij vele innovaties maakt het CSW-systeem gebruik van de functionaliteiten van andere systemen. Veel innovaties maken bijvoorbeeld gebruik van GPS en behoeden automobilisten hiermee voor ongelukken. Daarnaast wordt het CSW-systeem aanzienlijk verbeterd door gebruik te maken van de sensoren van het Lane Detection System. Met deze beide systemen heeft u een dubbele veiligheid ingebouwd, omdat dat systeem ook de bochten in de weg herkent. Dit kan bijvoorbeeld heel handig zijn wanneer er een afwijking in uw route is die nog niet opgenomen is op de kaarten waar uw GPS-systeem gebruik van maakt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een nieuwe weg of bij een wegomlegging. Ook brengt het Lane Detection System beter in kaart hoe het verloop van een bocht is. Je hebt immers scherpe en minder scherpe bochten, waarop u verschillend kunt anticiperen qua snelheid.

Adaptive front lighting (bochtrijverlichting)

Het CSW-systeem kan ook aangevuld worden met het  AFL-systeem. AFL staat voor Adaptive Front Lighting. Als het donker is heeft u een slechter overzicht van de weg. In het geval u een bocht nadert geeft het CSW-systeem een signaal af, maar in combinatie met het AFL-systeem kan tegelijkertijd de verlichting (koplampen) van uw auto ook aangepast worden. U wordt u in dat geval een fellere lichtstraal geboden waardoor u een beter overzicht over de naderende bocht heeft. Ook kan het systeem de lichtbundel aanpassen, waardoor de verlichting op één bepaald punt gericht wordt (ook wel bochtrijverlichting of bochtverlichting genoemd). Ook dit draagt bij aan het overzicht en uiteindelijk dus ook aan de veiligheid.

Waar moet u goed om denken bij Curve Speed Warning?

Het CSW-systeem wordt op steeds meer auto’s toegepast. Maar aangezien er verschillende producenten van auto’s en verschillende producenten van dergelijke systemen zijn, kunnen er kleine verschillen tussen bepaalde systemen zitten. Het is belangrijk om te weten hoe en waar u gewaarschuwd wordt, mocht het systeem in werking treden. Raadpleeg daarom altijd eerst de handleiding van uw auto, zodat u op de hoogte bent van de exacte werking van het systeem. Zo komt u onderweg niet voor verrassingen te staan. De tijd die u mogelijk nodig heeft om te realiseren dat het systeem in werking gesteld wordt kan net een fractie te laat zijn, waardoor u in een vervelende situatie terecht komt.

Daarnaast moet u zich er echt goed bewust van zijn dat het CSW-systeem echt slechts een waarschuwing biedt. U bent zelf verantwoordelijk voor uw rijgedrag. Zorg ervoor dat u zich altijd aan de toegestane snelheid houdt en wees alert op de weg. Bij een grove overschrijding van de maximale snelheid zal het systeem weliswaar in werking treden, maar heeft u waarschijnlijk te weinig tijd om nog adequaat te kunnen reageren. Neem uw verantwoordelijkheid hierin, zowel voor uzelf als uw medeweggebruikers.

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...