Technologie

Wat is Left Turn Crash Avoidance Systeem en wat doet het?

left turn crash avoidance systeem dode hoek
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Waar veel innovaties bij nieuwe auto’s erop gericht zijn de veiligheid van het rijden te vergroten (ook wel driver assistance systemen of pre-crash-systemen genoemd), geldt dat ook voor de functie Left Turn Crash Avoidance. Zoals de naam al doet vermoeden is dit rijhulpsysteem erop gericht om verkeer dat van links komt te detecteren, om zodoende ongelukken te voorkomen. Maar op welke manier? En in welke situatie werkt een Left Turn Crash Avoidance eigenlijk?

Detectie van verkeer van links

Als u als bestuurder van rijbaan wisselt omdat u linksaf wilt slaan, dan is het zaak om goed uit te kijken. De zijspiegel en de achteruitkijkspiegel bieden uitkomst, maar er is altijd een bepaalde hoek waarin u net een auto over het hoofd kunt zien, de zogenaamde dode hoek. Op dit vlak kan het Left Turn Crash Avoidance systeem een uitkomst bieden. Het systeem detecteert dat er zich verkeer links van u bevindt en geeft een waarschuwing af door middel van geluids- en beeldsignalen. Daarnaast activeert het systeem de remmen en zorgt het ervoor dat de auto snelheid mindert. Hierdoor wordt u bewust gemaakt van de gevaarlijke situatie en wordt u de tijd geboden om actie te ondernemen.

blind-spot-left-turn-dode-hoek

Belangrijk bij het Left Turn Crash Avoidance systeem

Het systeem treedt dus in werking als er zich links van u verkeer bevindt dat u over het hoofd zit. Daar zit echter wel een beperking aan. De functionaliteit neemt in grote mate af wanneer er sprake is van een hogere snelheid. Het systeem is puur gericht op situaties bij bijvoorbeeld kruispunten of stoplichten. Rijdt u met hoge snelheid op de snelweg en verandert u van rijbaan, dan zal het systeem niet in alle gevallen werken. Het Lane Departure Warning systeem van uw auto kan dan in werking komen.

Waarom is Left Turn Crash Avoidance van belang?

Op de vraag of het Left Turn Crash Avoidance systeem gewoon een leuke optie is of dat het van vitaal belang is valt een eenduidig antwoord te geven: het is van levensbelang. Verkeer dat linksaf slaat speelt een grote factor in de verkeersongelukken die jaarlijks plaats vinden. Uit onderzoek blijkt zelfs dat iets meer dan 1/3 van de verkeersongevallen met motoren te wijten is aan verkeer dat links afslaat. Dit is niet alleen een groot probleem in Nederland, maar over de gehele wereld. Het gaat zelfs zover dat vanuit de Amerikaanse politiek een verzoek uit is gegaan richting Google Maps om bij routebeschrijvingen de aanvrager zo weinig mogelijk afslagen naar links te bieden. Ook al houdt dit in dat de bestuurder er dan langer over doet om van A naar B te gaan.

Daarnaast is het systeem niet alleen veiliger voor gemotoriseerd verkeer. Ook voetgangers en fietsers hebben er profijt van. Ook zij worden vaak geconfronteerd met verkeer dat linksaf slaat, waardoor er een gevaarlijke situatie ontstaat, vooral voor hen omdat ze erg kwetsbaar zijn in het verkeer. Voetgangers en fietser worden vaak over het hoofd gezien, dus een systeem dat een bestuurder waarschuwt voor deze weggebruikers is zeer handig, voorkomt ongelukken en redt dus levens.

Hoe werkt het Left Turn Crash Avoidance systeem?

Voor zover nu duidelijk is, is dat het camerasysteem verkeer links van de bestuurder detecteert. Maar hoe gaat dit nu eigenlijk in zijn werking? Het systeem kan gebruik maken van sensoren, radar, laser of camera of een combinatie van deze elementen. Zodra er verkeer aan de linkerkant wordt gedetecteerd en de bestuurder geeft aan linksaf te gaan of verandert van rijbaan richting links, dan treedt het systeem in werking. Er wordt een beeldsignaal gegeven, bijvoorbeeld in de display van de auto, in combinatie met een geluidssignaal. Dit signaal kan bijvoorbeeld afgegeven worden via de speakers van het audiosysteem van de auto.

De achtergrond van het systeem

Zoals veel innovaties maakt het Left Turn Crash Avoidance systeem het rijden veiliger. Er waren al systemen die het verkeer rondom de auto kunnen detecteren, maar de afgelopen jaren werd de vraag naar een systeem om verkeer van links te detecteren steeds groter. De achterliggende reden hiervan is dat de ongelukken die in dit soort situaties gebeuren vrijwel altijd te wijten zijn aan menselijke fouten. Als een bestuurder van rijbaan verandert om linksaf te slaan, dan moet hij de snelheid van het verkeer dat aan de linkerkant nadert goed inschatten. Dat kan erg lastig zijn, wat ook blijkt uit de vele ongelukken en bijna-ongelukken die in deze situaties ontstaan. Het niet goed inschatten van de snelheid van naderend verkeer en het verkeer zelfs over het hoofd zien heeft dus een grote factor gespeeld bij de ontwikkeling van dit systeem.

De dode hoek is bij veel (dodelijke) ongevallen met vrachtwagens een belangrijke oorzaak. Mobileye werkt aan een camera-detectie-systeem voor vrachtwagens (Shield Plus), waarbij de chauffeur gewaarschuwd wordt als er een object in de dode hoek bevindt.

Camera-Detection-left-turn-crash-avoidance-zelfrijdende-auto

bron afbeelding

Zit het Left Turn Crash Avoidance systeem op mijn auto?

Het Left Turn Crash Avoidance systeem, ook wel bekend als het Left Turn Collision Warning Systeem, is één van de meest recente innovaties op het gebied van zelfstandig autorijden. Hoewel het systeem de veiligheid van het autorijden enorm vergroot, behoort deze innovatie helaas nog niet tot de standaarduitrusting van de meeste auto’s. Vaak geven opties gericht op comfort eerder de doorslag voor het besluit een auto te kopen dan dit soort innovaties die levens kunnen redden. Het systeem is wel verkrijgbaar als optie op sommige modellen, maar voor opties moet vaak weer extra worden betaald. In de toekomst zullen dergelijke opties meer en meer tot de standaarduitrusting van een auto moeten gaan behoren. Comfort is immers fijn, maar veiligheid is nummer één.

rijhulpsysteem-connected-car

Andere rijhulpsystemen die de veiligheid vergroten

Op vrijwel alle nieuwe modellen zitten geavanceerde rijhulpsystemen die een bestuurder helpen om veiliger door het verkeer te gaan. Naast het hierboven genoemde Left Turn Crash avoidance systeem, kennen we onder andere ook:

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...