Technologie

Wat zijn de belangrijkste onderdelen in een elektrische auto?

onderdelen in elektrische auto
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Elektrisch aangedreven auto’s worden steeds belangrijker in de huidige tijd. Ook staan ze bekend als efficiënt en milieuvriendelijk. In een elektrische auto zit namelijk een elektrische motor en deze gebruikt geen fossiele brandstoffen. Maar heeft u zichzelf weleens afgevraagd hoe een elektrische motor werkt, en welke onderdelen in een elektrische auto zitten?

Interesse om een elektrische auto te kopen? Dan bespaar je sowieso op het onderhoud van je auto.

De belangrijkste onderdelen van een elektrische auto

Een elektrisch aangedreven auto heeft drie belangrijke onderdelen:

  • De elektromotor

In een brandstofmotor zitten heel veel bewegende onderdelen. De elektromotor heeft maar één bewegend onderdeel. Dit zorgt ervoor dat elektrische motoren minder mechanische slijtage ondergaan en er dus minder snel iets kapot kan gaan. Dit maakt het een zeer betrouwbare bron van aandrijfkracht. Elektromotoren hebben twee opties. Ze kunnen ingesteld zijn om AC- of DC-stroom te gebruiken. Het verschil is dat motoren die AC-stroom gebruiken goedkoper zijn en minder gewicht hebben dan een DC motor. Ze komen vaker voor en slijten minder. Een AC motor heeft een geavanceerdere controller nodig dan een DC motor.

  • De motor controller

De motor controller van een elektrische auto zorgt voor het verdelen van het totale vermogen. Ook beheert de motor controller de uitvoering en prestatie van de motor. Het bijhouden van belangrijke indicatoren wordt ook door de motor controller gedaan. Hierbij moet u denken aan de bestuurder, de motor, de accu en het gaspedaal van het voertuig. Iedere controller heeft een microprocessor die de stroom kan beheren waardoor het gebruik hiervan zo efficiënt mogelijk wordt. Ook kan de microprocessor  de stroomtoevoer aanpassen op het rijgedrag van de bestuurder.

  • De accu

De accu van een elektrische auto kan opgeladen worden door gewone elektriciteit bij een gespecialiseerd oplaadstation. Maar naast de conventionele lithium-ion accu technologieën, zijn er ook andere belangrijke accu technologieën die gebruikt kunnen worden voor elektrisch aangedreven auto’s. Hieronder staan drie soorten accu’s:

Lithium-ion accu’s: De technologie van deze accu’s geeft extra prestaties en bereik. Wel draagt deze accu het hoogste prijskaartje. Lithium-ion accu’s zijn lichter dan de loodzuur en nikkel metaal accu’s die hieronder beschreven zijn. Dit is hetzelfde type batterij als in smartphones en digitale camera’s

Loodzuur accu’s: De technologie van deze accu’s zijn het meest populair. Het is ook de goedkoopste onder de technologieën van accu’s. Wat er zo goed aan is, is dat het 97% recyclebaar is.

Nikkel metaalhydride accu’s: De technologie van deze accu heeft een betere prestatie en een hogere output maar kost veel meer dan de loodzuur accu’s.

batterijen

Andere onderdelen in een elektrische auto

Buiten de drie primaire onderdelen die hierboven omschreven zijn, bestaat de elektrische auto ook uit andere onderdelen die ook belangrijk zijn. Deze zijn regeneratief remmen en het aandrijfsysteem.

Regeneratief remmen

Als de auto aan het rijden is, kan er door te remmen energie worden opgewekt, dit heet regeneratief remmen. Het kan tot 15% van de energie opladen die er gebruikt wordt om gas te geven. Hoewel dit systeem effectief is kan het de accu nog niet genoeg opladen om volledig op te kunnen laden.

Aandrijfsysteem

Een functie van het aandrijfsysteem is om de mechanische energie over te brengen van de motor naar de wielen. Dit zorgt ervoor dat de wielen gaan rollen. Een elektrische auto heeft geen automatische versnellingsbak nodig. Het heeft wel verschillende instellingen die afhankelijk zijn van de gebruikte onderdelen. Bijvoorbeeld, er zijn elektrische voertuigen die verschillende kleinere motoren gebruiken die ieder individueel een wiel aandrijven. Grote elektrische motoren kunnen gekoppeld zijn aan de achterwielen in een differentieelhuis.

De onderdelen van een elektrische auto zijn veel simpeler dan de onderdelen van een brandstofauto.

onderdelen in elektrische auto

Verschillende typen elektrische auto’s

Er zijn drie types elektrische voertuigen en ze zijn te onderscheiden door de mate waarin ze elektriciteit gebruiken als hun enige bron van aandrijving.

Accu elektrisch voertuigen of BEV in het Engels

Dit type is volledig elektrisch met een oplaadbare accu. De accu in deze soort voertuigen hebben een hoge capaciteit. Het vermogen wordt gebruikt om de elektromotor van het voertuig maar ook alle andere elektronica te laten werken. Deze elektrische voertuigen zijn zeer milieuvriendelijk door geen uitstoot van gevaarlijke stoffen, in tegenstelling tot de brandstofauto. Ze worden opgeladen met elektriciteit uit een externe bron, zoals een oplaadpaal.

Plug-in hybride elektrische voertuigen of PHEV in het Engels

Dit type elektrische auto is ook bekend als de uitgebreide vorm van volledig elektrische voertuigen. Hij rijdt op brandstof en elektriciteit. De accu kan worden opgeladen door regeneratief remmen en door hem aan te sluiten op een laadpaal. Hier komt ook de titel “plug-in” vandaan. Dit type kan tussen de 15 en 65 kilometer rijden voordat de brandstofmotor aangaat.

Hybride elektrische voertuigen of HEV in het Engels

Dit type elektrische auto is ook aangedreven door elektriciteit en brandstof. De elektrische energie van deze auto kan niet worden opgeladen door een laadpaal maar door regeneratief remmen. Dit proces staat verder beschreven onder het kopje “regeneratief remmen”. Als de auto start en wegrijdt wordt er elektrische energie gebruikt maar zodra er versneld wordt helpt de brandstofmotor om de auto het gevraagde vermogen te geven. Beide motoren worden bestuurd door een interne computer, wat ervoor zorgt dat er zo zuinig mogelijk wordt gereden. Het verschil tussen dit type hybride en een plug-in hybride is dat een hybride maar 1 tot 3 kilometer kan rijden voor de brandstofmotor aangaat.

Onderdelen in een brandstofauto

Nog steeds rijden er meer brandstofauto’s op de weg dan elektrische auto’s. Er rijden anno maart 2020 ruim 210.000 elektrische personenauto’s in Nederland. Dit is maar een 2,47% van de totale 8,5 miljoen personenauto’s op de Nederlandse wegen. De onderdelen van een brandstofauto hebben meer last van mechanische slijtage door de vele bewegende onderdelen in de brandstofauto. Hierdoor zullen ze sneller een vervanging nodig hebben dan de onderdelen van een elektrische auto. De kosten van een gemiddelde grote onderhoudsbeurt van een brandstofauto kost tussen de €700,- en €1000,-.  Maar dit is niet het enige, want een brandstofauto heeft gemiddeld ook meer beurten nodig dan een elektrische auto. Bij dit bedrag is uitgegaan van een grote beurt bij een garage en dat er bepaalde onderdelen van uw auto aan vervanging toe waren. Zelf auto onderdelen online bestellen geeft een mogelijkheid om goedkoper uit te zijn. De kosten van een gemiddelde grote onderhoudsbeurt van een elektrische auto kost niet meer dan €300,-.

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...