Algemeen Uitgelicht

Welke bedrijven houden zich bezig met zelfrijdende auto´s?

markt-landschap-bedrijven-zelfrijdende-auto
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Ik kwam onlangs een interessant artikel tegen, geschreven door Richard & Nikolaus. 2 Ambitieuze studenten, die de markt voor zelfrijdende auto’s in kaart hebben gebracht. Met name georienteerd op de VS, maar evengoed een interessant artikel met dito afbeelding van de belangrijkste bedrijven en hun onderlinge relaties. Het artikel heb ik naar het Nederlands laten vertalen.

Wat is er gaande in de wereld van de zelfsturende auto´s?

Dagelijks verschijnen er een heleboel blogberichten en nieuws over startups, technologieën en investeringen in de wereld van zelfrijdende auto´s – of autonome auto´s, zoals anderen deze technologie liever noemen. Maar wie zijn de belangrijkste spelers, welke bedrijven houden zich echt serieus bezig met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s, welke software-bedrijven en welke start-ups moeten we in de gaten houden?

self-driving-car-bedrijven-kunstmatige-intelligentie

Het zijn bijzondere tijden voor liefhebbers van de technologie op het gebied van robotica, logistiek, kunstmatige intelligentie en machinaal leren, zeker aangezien alle financiering en aandacht welke deze sector momenteel ervaart. Het is voor andere mensen echter ook heel relevant te weten wat er op dit gebied gaande is aangezien de huidige veranderingen in de vervoerstechnologie onze methodes van vervoer in de niet-zo-verre toekomst behoorlijk kunnen beïnvloeden.

Daarom brengen we in dit artikel in kaart wie er allemaal actief zijn op het gebied van zelfrijdende auto’s, de belangrijkste deelnemers en bedrijven en hun relaties en producten.

4 typen bedrijven op het gebied van zelfrijdende auto’s

De zelfrijdende auto´s zijn in staat om de wereld van onze mobiliteit te revolutioneren. Om deze reden proberen vele bedrijven en instellingen met verschillende achtergronden een belangrijke deelnemer in dit nieuwe vakgebied te worden.

Wij kunnen de bedrijven die actief zijn op het gebied van de ontwikkeling van zelfrijdende, autonome auto´s in vier groepen verdelen:

  1. OEM – Original Equipment Manufacturers
  2. Leveranciers
  3. Start-ups
  4. Software-bedrijven

1. OEM’s en de zelfrijdende auto

Original equipment manufacturers (OEMs) hebben de meeste deskundigheid met betrekking tot het kosteneffectief en op grote schaal ontwerpen en bouwen van betrouwbare auto´s. Met betrekking tot de afmetingen, de complexiteit en de geschiedenis van de autobranche zijn de typische OEM´s grote organisaties met een vaste cultuur en gefocust op een breed scala aan producten voor klanten van verschillende doelgroepen. Dit alles neigt de ontwikkelingen van de bedrijven te vertragen. Tesla echter is een zeer jonge deelnemer in deze grote wedstrijd en heeft een volledig aanbod van elektrische producten, zij wordt beschouwd als flexibeler en minder gebonden aan de oude verdragen.

Hoewel verschillende rijhulpsystemen en moderne gebruikersinterfaces belangrijke onderdelen zijn voor nieuwe auto’s, zijn de OEM’s nog steeds beginners in de innovatie van complexe software en hebben zij de neiging achter te blijven in hun gebruikelijke 5-jarige innovatie. De ontwikkeling op het gebied van zelfrijdende auto`s gaat veel sneller, waardoor de OEM’s verplicht worden hun R & D-inspanningen te versnellen.

tesla-verzekering-zelfrijdende-auto

2. Toeleveranciers en de zelfrijdende auto

Dit zijn gevestigde bedrijven met speciale vaardigheden in hun respectieve domein binnen de autonome autosector. Leveranciers hebben het potentieel om nicheproducten voor bijvoorbeeld motorregeleenheden, connectiviteitsoplossingen en infotainment aan te bieden. De grote leveringsomvang vermoeilijkt voor de leveranciers het integreren van hun onderdelen in het systeem en het aanbieden van hun producten. De sector van autonome auto’s is een domein welke de ontwikkeling van de volledige auto beïnvloedt en gevolgen heeft voor mobiliteitsdiensten.

Het is interessant te zien hoe toonaangevende leveranciers, zoals Bosch en Delphi, zelf complete autonome auto`s bouwen en zelfs de volledige hardware en software bundels aan OEM’s verkopen.

3. Startups en de zelfrijdende auto

Alle bedrijven die relatief jong zijn en de mogelijkheid hebben zich sneller te bewegen dan hun grotere concurrenten, noemen we startups. Een interessante vraag rond deze ‘definitie’ is hoe lang je een bedrijf als een startup overwogen kan worden nadat deze eenmaal overgenomen is.

Het lijkt erop dat een groot deel van de startups op het gebied van zelfrijdende auto’s opgericht zijn door mensen uit de kunstmatige intelligentie en robotica gebied die nieuwe door software gedreven toepassingsgebieden zagen en dachten een concurrentievoordeel te bezitten ten opzichte van de ‘traditionele’ autofabrikanten. Sommige startups zien het ‘vanuit het niets beginnen en bouwen van een robot die mensen vervoert’ als een groot voordeel in plaats van het toepassen van incrementele wijzigingen in reeds bestaande auto’s. Verder moet men de talrijke uitdagingen rond het ontwerp, de fabricage en het testen van een auto en de enorme financiële en technische middelen beschouwen.

4. Softwarebedrijven en de zelfrijdende auto

Evenals vele startups zien grote softwarebedrijven (vooral Google en Apple, maar ook Amazon voor de levering en Facebook voor drones) een enorme potentiele markt op het gebied van autonoom vervoer. Zij streven ernaar om dit gebied te veroveren met behulp van hun geavanceerde software en kunstmatige intelligentie mogelijkheden. Aan de andere kant ze hebben buiten de iPhone en virtuele werkelijkheid brillen weinig expertise in hardware en geen expertise in de verzending van voertuigen.

Connected-Car-software

Naast deze deelnemers kunnen verdelen we de verhoudingen tussen bedrijven in drie categorieën verdelen:

Partners

We noemen twee bedrijven partners wanneer er slechts een beperkte overlapping van ‘gemeenschappelijke belangen en samenwerkingsverbanden’ bestaat. Een voorbeeld is de samenwerking tussen Intel, Mobileye en BMW. Elk van deze drie bedrijven heeft haar eigen gedefinieerde markt en de samenwerking is vrij begrensd op het gebied van visie en computing-oplossingen voor zelfrijdende auto’s.

Investering

Hier is de relatie voornamelijk van financiële aard en deze kan ook gemeenschappelijke belangen inhouden, deze leidt echter niet noodzakelijkerwijs tot de uitwisseling van andere hulpmiddelen zoals IP.

Eigendom

Dit is de sterkste vorm van relatie en wil zeggen dat een bedrijf eigenaar is van een ander bedrijf. We kunnen het gekochte bedrijf nog steeds beschouwing als een startup zolang deze in een gesloten omgeving van de moedermaatschappij opereert.

We willen benadrukken dat onze categorisering waarschijnlijk niet eenduidig is en dat we er bewust voor gekozen hebben om een aantal partnerships of overnames van kleinere deelnemers niet op te nemen, wanneer we niet genoeg zekerheid bezaten over de aard en de omvang van de relatie. Dit wordt nog moeilijker aangezien onderhandelingen en samenwerkingsverbanden een vroeg stadium hun term sheet waarschijnlijk niet onthullen. We willen niet speculeren niet over relaties en bedrijven waar we geen gegevens van hebben.

Op basis van deze verschillende soorten spelers en mogelijke verbanden, zou men kunnen komen met hypothesen aangaande de manier waarop de ‘meest veelbelovende’ partnerships en synergiën eruit zouden kunnen zien. Laten we hiervoor twee feiten uitlichten:

Ten eerste, de sector van autonome auto’s is zeer uitdagend en arbeidsintensief met betrekking tot zowel de technologie en financiering.

Ten tweede, de mogelijkheden voor het aanpakken van deze uitdagingen zijn ongelijk verdeeld: OEM’s zijn experts voor auto-ontwikkeling, softwarereuzen zijn in de voorhoede van de kunstmatige intelligentie en grootschalige dataverwerking, leveranciers bezitten over domeinkennis en startups komen razendsnel met nieuwe ideeën.

 

Het landschap van zelfrijdende auto’s in kaart gebracht

markt-landschap-bedrijven-zelfrijdende-auto

Implicaties

Wij willen benadrukken dat de afbeeldingen vooral gebruikt zijn om de verkenning te stimuleren!

Laten we verder kijken naar een aantal belangrijke punten:

  • Connectiviteit ≠ succes. Sommige bedrijven zijn eigenlijk veel meer ‘connected’ dan anderen. Dit betekent over het algemeen aan de ene kant hoge activiteit in de sector van de zelf-¡rijdende auto`s, maar waarschijnlijk ook hogere afhankelijkheden. Waymo, de spin-off van Google, is aan de andere kant bijna geïsoleerd (naast haar partnerschap met Fiat-Chrysler), terwijl zij zonder twijfel behoort tot één van de weinige zeer geavanceerde bedrijven in het veld.
  • De belangrijkheid van het geld. We zouden deze grafiek kunnen uitbreiden met tientallen meer startups die ook veelbelovend en verrassend klinken. Aan de andere kantwijzen tekenen erop dat slechts een handvol van deze startups de middelen hebben om serieus te concurreren met de grotere bedrijven. De reden hiervoor is eenvoudig: het bouwen, ontwikkelen, testen en leveren van zelfrijdende auto’s is zeer duur. En ja, er zullen meer overnames of ‘acqui-hires’ van bedrijven als Cruise Automation bijvoorbeeld plaatsvinden, maar laten we eerlijk zijn: zullen de kleine bedrijven echt naar markt kunnen veranderen? Waarschijnlijk niet.
  • Er is (nog) geen duidelijke winnaar. Op dit moment is het moeilijk te evalueren welk bedrijf de race op weg naar een volledig autonome auto gaat winnen. Sommige bedrijven communiceren openlijk hun vooruitgang, zoals NVIDIA en Mercedes-Benz op de CES 2017, terwijl anderen, zoals Zoox, stil blijven en zich richten op de ontwikkeling van hun product.

Afbeeldingen & Bijdragen

We hebben ervoor gekozen om de relaties tussen bedrijven die actief zijn in de sector van autonome auto’s met behulp van een afbeelding te laten zien. Voor het geval je benieuwd bent naar de onderliggende bibliotheken, bekijk dan ons Github project.De afbeelding is gecreëerd met D3’s Force-Directed Graph.

Welke bedrijven zijn niet vernoemd volgens jou? En welke Nederlandse bedrijven houden zich bezig met zelfrijdende auto’s? Laat het me weten!

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...