Kenniscentrum

Whitepaper TNO – truck platooning

volvo-platooning
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

TNO heeft in 2015 een uitgebreide whitepaper geschreven over platooning met vrachtwagens. In deze whitepaper, legt TNO uit wat platooning is, welke voordelen het brengt voor welke partijen in de keten en hoe de roadmap eruit ziet voor de inzet van platooning op de Nederlandse en Europese wegen. Ontwikkelingen in de onderliggende Cooperative Adaptive Cruise Control (CACC) technologie lopen al jaren, maar het op grote schaal inzetten van platooning is een systeem-brede innovatie-uitdaging. Dat vraagt om een gezamenlijke aanpak van alle belanghebbenden in onze samenleving.

Download hier het whitepaper: janssen-2015-truck-platooning

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...