Algemeen

Zelfrijdende auto’s: Hoe veilig zijn ze eigenlijk?

veiligheid hackers zelfrijdende auto
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Als alle voertuigen op de weg perfect zelfrijdend waren dan zou het aantal verkeersdoden nul zijn. Bovendien zouden de reistijden veel korter worden. De upsides van ‘driverless technology’ zijn evident en worden breed uitgemeten in de media, de zeer reële risico’s krijgen minder aandacht. We stippen daarom een aantal knelpunten aan.

veiligheid zelfrijdende auto

Ongereguleerd in een sterk gereguleerde omgeving

Een van de grootste uitdaging ligt in het feit dat ontwikkelaars van zelfrijdende auto’s qua regelgeving praktisch ongemoeid worden gelaten terwijl hun technologie moet worden geïmplementeerd in een omgeving die sterk gereguleerd is. Gevaarlijk, want in de haast om de eerste te zijn en marktaandeel te veroveren kan het veiligheidsaspect niet altijd op voldoende aandacht rekenen. Het is al een keer fout gegaan, toen de autopilot van een Tesla Model S niet ingreep en de auto zich in een vrachtwagen boorde. De bestuurder liet het leven en Elon Musk werd ontboden door een commissie van de Amerikaanse senaat.

Er zit ook een andere kant aan deze implementatie kwestie. Zelfrijdende auto’s zijn het meest effectief – en veilig – op het moment dat ieder voertuig die het tegenkomt in het verkeer ook zelfrijdend is. Alle verkeersdeelnemers kunnen in dit scenario met elkaar communiceren. Willen zelfrijdende auto’s echt succesvol en veilig worden dan moeten we eigenlijk massaal over op de zelfrijdende auto. Dan moet de prijs wel omlaag. Wellicht dat Tesla met het betaalbare Model S (vanaf $35k) nu de aanzet geeft?

Vals gevoel van veiligheid

Zelfrijdende auto’s kunnen de inzittenden een vals gevoel van veiligheid geven. Zelfs semi-autonoom rijdende voertuigen kunnen de reactietijd van een bestuurder vertragen. Feit is dat het een bestuurder met volledige controle over het voertuig minder dan een seconde nodig heeft om in te grijpen bij een onverwachte situatie. Als er semi-autonoom wordt gereden kan dat de reactietijd flink vertragen.

Hackers

Aan de basis van zelfrijdende auto’s staat soft- en hardware die vele malen gecompliceerder is dan de boordcomputers die bijvoorbeeld de bandenspanning meten en tonen. De auto is ‘connected’. Meteen ligt het gevaar van hacking op de loer. Zo kan de besturing van een zelfrijdend voertuig op afstand overgenomen worden. Geen fijne gedachte en er zijn helaas al praktijkvoorbeelden. Zo was de security van de Nissan Leaf zo lek als een mandje en moesten duizenden Jeep Cherokees teruggeroepen nadat aangetoond werd dat deze op afstand kon worden bestuurd.

Op het moment dat het verkeer volledig geautomatiseerd is, doemt er ook een scenario op waarin wereldmachten elkaars wagenparken proberen te hacken. Kunnen we het ons voorstellen dat Rusland het volledige Amerikaanse wegverkeer ontregelt middels een hack?

Een beangstigende gedachte en potentieel destabiliserend.

cybersecurity-hackers-zelfrijdende-auto

Privacy-kwesties

Een zelfrijdend en connected voertuig verzamelt aan de lopende band data. In een tijd waar digitale privacy een hot topic is, ontstaat de vraag of deze persoonlijke gegevens veilig zijn. Deze informatie is immers geld waard. Ga maar na, Google haalt $26 miljard omzet uit de voorkeuren van internetgebruikers, dus wat zijn de voorkeuren van een automobilist waard?

Eenmaal buitgemaakt kan deze informatie worden verkocht aan derden.

Terrorisme

Het inrijden op mensenmassa’s is een veelgebruikt modus operandi voor terroristen. Zelfrijdende auto’s kunnen daardoor een makkelijke doelwit zijn voor terroristen. Door middel van het hacken van een zelfrijdende auto kunnen ze deze vanaf een afstandje besturen. Aan de andere kant bestaat er dan wel de mogelijkheid voor wetshandhavers om auto’s op afstand af te remmen, of te stoppen. Gelukkig werkt het wel twee kanten op.

Weersomstandigheden

Er is niets opgewassen tegen moeder natuur en de zware weersomstandigheden die ze soms op ons pad legt. Zelfrijdende auto’s werken met Lidar, een soort radar technologie die werkt met laserlicht, om hun omgeving in kaart te brengen. Zo worden wegmarkeringen gedetecteerd en geïnterpreteerd. Maar wat als de wegmarkeringen onder een dikke laag sneeuw liggen? Sneeuw werkt altijd verstorend maar met volledig zelfrijdend verkeer is een onverwachte winterse bui potentieel catastrofaal. Dat Lidar bepaald niet onfeilbaar is werd recentelijk aangetoond door Koreaanse onderzoekers die meldden dat Lidar middels een aparte lichtbron om de tuin kan worden geleid.

Storing

Vooralsnog is het nog niet gelukt om een computer te maken die werkelijk nooit een storing ondervindt. Thuis kan een haperende computer veel irritatie veroorzaken, maar de implicaties vallen over het algemeen mee. Een storing in de computer van een object dat met 100+ kilometer per uur aan het verkeer deelneemt daarentegen?

 

Dit artikel is geschreven door Richard van Oponeo en is geenszins een volledige weergave van de eventuele problematiek omtrent zelfrijdende auto’s. Het geeft wel een voorzet omtrent de gedachtegang die moet worden gemaakt om de potentiële risico’s werkelijk te begrijpen. Zelfrijdende auto’s zijn vooralsnog toekomstmuziek maar de ontwikkelingen gaan snel.

Deze ontwikkelingen in de auto-industrie zijn er natuurlijk alleen maar voor bedoeld om het de bestuurder zo makkelijk mogelijk te maken. Het winterseizoen staat bijvoorbeeld weer voor de deur en het is niet uit te sluiten dat je auto binnenkort aangeeft dat het weer tijd is voor de winterbanden. Handig, maar deze technologische snufjes moeten er niet voor zorgen dat de veiligheid van de bestuurder aangetast wordt, zowel op het gebied van ongelukken als privacy.

Hoe de auto-industrie zich verder gaat ontwikkelen dat zien we in de komende jaren. Misschien zit je binnenkort wel met een kop koffie de krant te lezen terwijl je auto je door de file manoeuvreert!

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

  • Lucas Nietveld

    Ook gedacht ?aan al die miljoenen werkelozen?teveel naar De Jetsons gekeken??deze autonome wagens worden de ondergang van deze Wereld!,de Energie Maffia Ook!!!

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...