Algemeen Fabrikanten Uitgelicht

Zelfrijdende Mercedes in Amsterdam

zelfrijdende auto Mercedes Amsterdam
Mark Boekraad
Geschreven door Mark Boekraad

Vandaag heeft de zelfrijdende auto van Mercedes, de F015 Luxury, een eerste rit gemaakt door het centrum van Amsterdam.  Onder begeleiding, dat wel, heeft de auto een rit gemaakt over onder meer de Dam en langs het IJ. Op 14 april vindt een informele vergadering van Europese transportministers in het Scheepvaartmuseum plaats. Er wordt dan onder meer gesproken over zelfrijdende auto’s en nieuwe technologische communicatiemiddelen in het verkeer. Minister Schultz heeft als voorzitter van deze vergadering dit punt op de agenda laten zetten.

zelfrijdende auto Mercedes Amsterdam

bron: ANP

Zelfrijdende Mercedes F015 Motion in Luxury in Amsterdam

De Mercedes F015 Luxury in Motion is emissievrij. Nieuwsgierigen konden deze zondag een kijkje nemen in de auto. De stoelen kunnen in vergaderstand gedraaid worden. Het model is vorig jaar door Mercedes Benz gepresenteerd en geeft een blik in de toekomst van autorijden. Net als Mercedes geeft ook BMW een blik in de toekomst van auto’s in het kader van het 100-jarig bestaan.

mercedes f015 in amsterdam

bron: ANP

Over de Auteur

Mark Boekraad

Mark Boekraad

Mijn naam is Mark en als autofanaat ben ik zeer geinteresseerd in de revolutie van de zelfrijdende auto. De zelfrijdende auto zal langzaam ingeburgerd gaan worden, maar dat zal zeker nog jaren duren. Ik lees nu al veel over dit onderwerp op binnen- en buitenlandse media. En zal dat de komende jaren blijven doen. Als je nog tips hebt of links naar interessante sites, dan hoor ik dat graag! Want samen kunnen we iedereen laten genieten van de opkomst van de zelfrijdende auto.

WIL JE NET ALS DUIZENDEN ANDEREN OOK NIETS MISSEN?

Wil je ook niets missen van alle ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's? No worries, we mailen je alleen als er echt interessant nieuws is. En uitschrijven is in 1 klik gedaan.
Naam
Emailadres
Secure and Spam free...